Bundesliga

A Bayern München ráfizethet a korai bajnoki címre

  • Szabó Tamás

A Borussia Dortmund 3-0-ra nyert a Bayern München otthonában a német labdarúgó Bundesliga 30, fordulójának szombati meccsén. Amióta biztosította első helyét, a bajor csapat nem nyert mérkőzést a Bundesligában.

Grosskreutz és Ribéry csatája, előbbi járt sikerrel - fotó: AFP

A már bajnok Bayern München a második helyen álló, ezüstért harcoló Borussia Dortmundot fogadta és ez meghatározta a meccs forgatókönyvét. Miután a bajoroknak csak a presztízs miatt tartogatott tétet az összecsapás, vajmi keveset villantottak fel valós tudásukból. A vendégek jóval szervezettebben és lelkesebben játszottak, a 20. percben Mhitarjan révén megszerezték a vezetést. A szünetben cserét határozott el Pep Guardiola, a Bayern mestere, Manuel Neuer vélhetően megsérült, helyette Lukas Raeder folytatta. A kapus négy perc után kapitulált, egy dortmundi kontra végén Reus ballal a második dortmundi gólt is elhelyezte a müncheni hálóban. A vendégek nem álltak le, az 55. percben Hofmann tört kapura egy az egyben és ő sem hibázott, a Dortmund 3-0-ra nyert.

A Bayern München március 25-én elhódította a bajnoki címet, azóta tét nélküli mérkőzésekre kárhoztatott a Bundesligában. Mindez tisztán látszik az eredményeken, a Hertha elleni győzelem óta a bajor csapat nem tudott meccset nyerni, 3-3-ra zárt a Hoffenheimmel, 1-0-ra kikapott Augsburgban, ezúttal pedig a Dortmund verte. Habár Guardiola együttese a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét sikerrel vette a Manchester United ellen, de a hazai visszavágón az angol csapat kicsit ráijesztett, hiszen Evra révén két percig továbbjutásra állt Münchenben. Nem mondjuk, hogy Arjen Robbenék nem koncentráltak eléggé David Moyes csapata ellen, az viszont felmerülhet, hogy a hétvégi "edzőmeccsek" után nem képesek száz százalékosan felpörögni. Jelen pillanatban úgy fest, ez jelenti a legnagyobb kihívást a bajoroknak, akik talán már bánják, hogy rekordgyorsasággal zsebelték be a bajnoki címet. Talán nagy meccsek idején a rendszeres kihívás, az állandó "ébrenlét" előnyösebb azoknál a "pihentető" fellépéseknél, amelyek fájó kudarcokba torkolnak. Persze könnyen lehet, hogy a Bayern egy olyan szuper gépezet, ami akkor kapcsol a legmagasabb fokozatba, amikor igazán muszáj.

A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntőjében választ kapunk erre.

[1479258] 2014-04-12 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;
144869