Serie A

Seedorf Firenzéből venne lendületet, Benítez minden pontot begyűjtene

Az éllovas Juventus, valamint a Milan és a Napoli is nyert az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szerdai játéknapján. A torinóiak a Parma ellen nyertek 2-1-re.

A Juventus megállíthatatlanul menetel a bajnoki cím felé - Fotó: AFP

"Fontos győzelmet arattunk egy olyan csapattal szemben, amely egy tizenhét mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot tudott maga mögött" - utalt Antonio Conte arra, hogy a pármaiak a szerda esti vereséget megelőzően utoljára november elején, éppen a Zebrák ellen kaptak ki a bajnokságban. "Ellenfelünk ezúttal is megmutatta erején és azt, hogy a véletlen folytán nem lehet ilyen szériát produkálni." Nagy menetelésben van a Juventus, amely jövő csütörtökön már az Európa Liga negyeddöntőjében lép pályára a francia Olympique Lyon vendégeként. A Parma elleni találkozón kezdőként pályára lépő tizenegyből nyolcan zsinórban ötödik meccsükön robotoltak, de a temérdek sérült miatt nincs lehetőség az együttes kellő forgatására.

"Néhány játékosnak szüksége lenne egy kis levegővételre, de ilyen sérüléshullámmal még nem találkoztam, mióta Torinóban dolgozom" - folytatta Conte, aki elsősorban a hátsó alakzat miatt aggódhat. A védelemből Angelo Ogbonna, Federico Peluso és Andrea Barzagli is hiányzik. "Megpróbálunk minél több futballistát hadra fogni, hogy méltó módon fejezzük be ezt a rendkívül eredményes bajnoki szezont, illetve, hogy továbbjussunk az Európa Ligában. Ez a második idény, amikor egyedül mi képviseljük Olaszországot a nemzetközi porond utolsó fázisaiban. Szeretnénk folytatni a menetelésünket, de egyelőre csak a Napoli elleni vasárnapi rangadóra összpontosítunk."

[1536816] 2014-03-26 20:45:00 Juventus - Parmax;

Clarence Seedorfék még nem adták fel az EL-indulást jelentő pozícióért folytatott harcot - Fotó: AFP

Torinóhoz hasonlóan ezúttal Milánó piros-fekete felén is győzelmet ünnepelhettek, a Milan öt nyeretlenül megvívott tétmeccs után szerzett ismét három pontot, méghozzá Firenzében, igaz, továbbra is csak tizenkettedik a táblázaton. Bár a szezonból már csak nyolc bajnoki forduló van hátra, egy óriási hajrával Clarence Seedorf csapata még odaérhet az Európa Liga-indulást  jelentő helyre. "Megmutattuk, hogy miként tudjuk egymást segítve megnyerni a mérkőzésüket, ez volt a legnagyobb pozitívuma a mai estének" - fogalmazott a holland vezetőedző a Fiorentina 2-0-ás legyőzését követően. "Boldog vagyok amiatt, amit játékosaimtól láttam. Bízzunk benne, hogy a firenzeiek elleni siker egy folytonosság kezdete lesz az eredmények tekintetében. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de azt gondolom, hogy megérdemeltük a három pontot a mutatott játék miatt."

[1536814] 2014-03-26 20:45:00 Fiorentina - AC Milanx;

A közvetlen rivális Roma keddi sikere után győzelmi kényszerben lépett pályára a Napoli, a világoskékek pedig gólzáporos mérkőzésen gyűjtötték be a három pontot a sereghajtó Catania otthonában. A nápolyiak már négy góllal is vezettek Szicíliában, de a hazaiak két találatot ledolgoztak hátrányukból, ami nem igazán tetszett Rafael Beníteznek. A spanyol tréner leszögezte, csapatának célja a második hely megszerzése a Serie A-ban. "A vágyunk az, hogy megelőzzük a rómaiakat, de hogy ez sikerül-e, az a fővárosiak eredményességén is múlik. Igyekszünk kiadni magunkból a maximumot, és a lehető legtöbb pontot gyűjteni a szezon hátralevő részében. Magabiztosnak kell lennünk, mert huszonnégy pontra van szükségünk az utolsó nyolc fordulóban. Támadásban ezúttal lehengerlőek voltunk, de a védekezésünk nem volt annyira jó. Ha négy góllal vezetsz, nem olyan könnyű fenntartani a koncentrációt, a Catania pedig kitette a szívét a pályára, hogy visszajöjjön a meccsbe. Az előző találkozó fáradtsága még bennünk volt, de jól kezeltük ezt, úgyhogy összességében boldog vagyok."

[1536815] 2014-03-26 20:45:00 Catania - SSC Napolix;
2014-03-26;55
2014-03-27;55
146892