NB I szubjektív

A fejfa elkészült, a koporsó még üres

  • Göbölyös János

Folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a 20. forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Duchatelet még vár, de vajon időben érkezik-e a döntés?

1885-2014. Élt 129 évet. Rémálom? Ma még az, de ki tudja, meddig? És vajon milyen lesz az ébredés? Megkönnyebbült sóhaj, vagy keserves kiáltás zárja le az újpesti futballtörténelmet?

Súlyos kérdések, melyekre napokon (órákon) belül választ kapunk. Ám, hogy mi vezetett el idáig, miért fajult el eddig az ügy, annak kiderítéséhez jó néhányszor össze kell még ülnie az éppen illetékes (szintű) bíróságnak. Magyarország legpatinásabb labdarúgó klubja a szakadék szélére sodródott, elég egyetlen, amúgy szokványos, hétköznapi jogerős döntés, és nincs tovább, a kiútkeresésnek vége, a kapaszkodók sem segíthetnek, a zuhanás megállíthatatlan. Sovány vigasz, hogy a teljes megsemmisülés helyett csupán kóma közeli állapotba kerülhet a 20-szoros bajnok, 8-szoros kupagyőztes lila-fehér egyesület, valahol a BLASZ-ban marad számára hely, ahonnan aztán - szerencsés esetben - hét-nyolc év múlva akár újra az első osztályba léphet. Szép kis perspektíva, de legalább a motiváció adott...

Nem gondolom, hogy bárkit (elsősorban persze az Újpesthez kötődőket) megnyugtatja, de a fenti forgatókönyv ha közel is áll a valósághoz, ebben a pillanatban csupán fikció. Akinek lehetősége lenne átírni, az ugye Roderick Duchatelet, ő az első lépést meg is tette, a mentőakcióhoz azonban nem elég a pénz és a jó szándék, a teljes NB I-es mezőny írásbeli támogatása, a felettes szervnek, az MLSZ-nek is áldását kell adnia hozzá. Ez itt a bökkenő, ha úgy tetszik a buktató, amit csak tiszta lappal, köztartozások nélkül lehetne átugrani. A szövetség álláspontja érthető, amikor görcsösen ragaszkodik a szabályokhoz, a licencjog átruházásának legfőbb kritériumához, miszerint az újonnan alakítandó cégbe adótartózást átvinni tilos. A több, mint félmilliárdos tételből egyébként ,,csak" 194,377 millió a tényleges adóhiány (a többi büntető és késedelmi kamat), a belga üzletember azonban konokul tartja magát korábbi kijelentéséhez, nem hajlandó kifizetni az előző tulajdonosok által 2008 és 2010 között felhalmozott tartozást. Az UTE, mint anyaegyesület ezt megtehetné, nincs kétségem afelől, hogy meg is teszi. De mikor? Gondolkodási idő nincs, a felszámolási eljárás(ok) bármikor jogerőre emelkedhet(nek) és akkor elindul a lavina, ami maga alá temeti az újpesti futballt és felettébb kellemetlenül érintheti mindazokat, akik ebben az ügyben bármiféle segítségen törték, vagy törik még mindig a fejüket.

Nyilván vannak olyanok, akik akkor is jól tudnak majd aludni, ha a magyar labdarúgás elveszíti egyik legeredményesebb futballklubját, attól ugyanis nem lesz drágább a lila káposzta meg a fehér kenyér. Ez igaz, ugyanakkor legalább ennyien - ha nem többen - vannak azok, akik klubszimpátiától függetlenül aktívan, vagy passzívan támogatják a sportágat, és abban bíznak, hogy az egyszer valamikor újra tényező lesz a világ labdarúgásában. Az MLSZ, mint csúcsszerv élharcosa ennek a folyamatnak, az állam is önti a pénzt a futballba, gyanítom, egyiküknek sem érdeke az Újpest ellehetetlenülése. Főként nem akkor, amikor az offshore jelző  - a mai politikában különösen - szitokszónak számít, márpedig aki tudta követni a történetet, az Duchatelet könnyes prezentációján láthatta, hogy egy pókháló szálain könnyebb csukott szemmel végigvezetni az ujjunkat, mint azon a pénzmozgáson, átutalási gépezeten, amit a korábbi tulajdonos éveken át működtetett, és amivel a távozása után is folyamatosan pumpolta a klubot. Persze, mint ebben az ügyben mindenre, erre is van cáfolat, a kívülálló meg kapkodja a fejét, nem tudja, ki mond igazat, ki hazudik, de a körön belüliek sem lettek sokkal okosabbak. Ezért kellene végre szétválasztani a büntetőjogi és sportszakmai részt, még ha a kettő látszólag több ponton fedi is egymást, és nem a precedenstől tartani, mert ami itt történt, illetve aminek következménye az adóhiány, ahhoz hasonlót a jelenlegi törvényi környezetben szinte lehetetlen megismételni.

Ami pedig a csapatot illeti, amióta élessé vált a helyzet, nyoma sincs a pályán a tompaságnak, a játékosok két idegenbeli győzelemmel (Pécs, Mezőkövesd) igazolták, hogy ők az Újpest mellett állnak. És amit kevesen gondoltak volna, az ősi rivális Ferencváros, annak vezérigazgatója és elnöke, a kerület polgármestere is kiállt a lilák igazáért, mint ahogy pénteken Diósgyőrben is feltűnt egy UTE-zászló - szimpátia gyanánt.

A koporsó még üres, temetni egyelőre nem kell. A fejfa ugyan elkészült, a sírt is kiásták, de maradjon ez meg rémálomnak. Most viszont ideje lenne már felébredni! Aztán jöhet az újjászületés - vagy az újraélesztés. De legalább történjen valami...


Az előző tulajdonos hálózata, ami közvetve az Újpest vesztét okozhatja - Fotó: nso.hu

OTP Bank Liga 2013-2014
A 20. forduló eredményei
INFO SZOMBATHELYI HALADÁS-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 1-0 (0-0)
Szombathely, 2320 néző. Vezette: Becséri Gergely (Kispál Róbert, Takács Gábor)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Bosnjak –  Németh M. (Gyurján, 46.), Simon Á., Nagy I G., Iszlai (Medgyes, 46.), Halmosi - Radó (Tóth P., 90.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gyűrű, Gyurján, Zsirai, Tóth P., Szakály A., Medgyes.
KTE: Polekszics –  Forró, Karan, Varga R., Farkas A. – Balázs Zs., Eninful, Szalai D. (Pekár, 46.), Nagy P. (Patvaros, 46.), Szécsi - Bebeto (Pavicsevics, 63.).  Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Németh V., Gyagya, Patvaros, Szavics, Pekár, Pavicsevics, Simon A. 
Gólszerző: Gyurján (55.)
Sárga lap: Simon Á. (19.), Halmosi (72.), Guzmics (86.), ill. Karan (18.), Szalai D. (31.), Forró (68.)
 
INFO DIÓSGYŐRI VTK-LOMBARD PÁPA 2-1 (0-1)
Diósgyőr, 5500 néző. Vezette: Farkas Ádám (Bozó Zoltán, ifj. Varga Gábor)
DVTK: Rajics (Rados, 46.) – Eperjesi, Vadász, Debreceni, Gohér  – Gosztonyi, Marjanovics (Nikházi, 74.), Kosztics, Elek Á., Augusto (Bacsa, 66.) - Grumics. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rados, Husics, W. Alves, Egerszegi, Nikházi, Abdouraman, Bacsa.
Pápa: Szűcs L. – Csizmadia (Nagy S., 90.), Nagy T., Struhar, Présinger – Kenesei, Jagodics, Sekour, Arszics (Eszlátyi, 84.), Németh M. - Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Markek, Venczel, Nagy S., Kulcsár K., Horváth R., Eszlátyi, Király.
Gólszerző: Gosztonyi (75., 80., utóbbi 11-esből), ill. Griffiths (40.)
Sárga lap: Kosztics (20.), Elek Á. (34.), Gosztonyi (75.),  ill. Jagodics (6.), Sekour (30.), Nagy T. (70.), Présinger (76.), Csizmadia (79.), Szűcs L. (80.)
 
INFO MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-ÚJPEST FC 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 1500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Viszokai László, Bozó Zoltán)
Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai V., Hegedűs D., Fótyik - Bognár, Velicky, Melczer V. (Olasz, 67.), Takács P. (Kiss M., 46.), Balajti (Menougong, 57.) - Harsányi. Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Szántai, Gévay, Farkas B., Kiss M., Dobos, Menougong, Olasz.
Újpest: Dmitrovics – Nagy J., Litauszki, Heris, Balogh B. – Kosovic (Proesmans, 91.), Sztaniszavljevics, Kabát (Zamostny, 72.), Vasziljevics, Szankovics - Tshibuabua (Lázár B., 82.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Cserepad: Balajcza, Juanan, Ligot, Sagna, Proesmans, Lázár B., Zamostny.
Gólszerző: Balogh B. (88.)
Sárga lap: Melczer V. (51.), Kiss M. (90.), ill. Kabát (37.), Kosovic (70.)
 
INFO PÉCSI MFC-MATIAS-MTK BUDAPEST 1-0 (1-0)
Pécs, 1000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Lémon Oszkár, Kormányos II Gábor)
PMFC: Gőcze – Nagy J., Fodor, Romics, Beke - Márkvárt (Zsdrál, 91.), Horváth A., Koller, Kővári (Városi, 79.), Szatmári L. - Pölöskey P. (Wittrédi, 57.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Helesfay., Lantos, Zsdrál, Városi, Wittrédi, Perics, Rácz.
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Rodenbücher, Poór – Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. - Bese (Kelemen, 46.), Torghelle (Eppel, 74.), Ladányi (Vass P., 67.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Vass P., Batik, Frank, Horváth Zs., Eppel.
Gólszerző: Koller (44., 11-esből)
Sárga lap: Pölöskey P. (52.), Romics (78.), ill. Kanta J. (24.), Pölöskei Zs. (27.), Torghelle (66.), Kálnoki Kis (72.),
Piros lap: Rodenbücher (43.)
 
INFO KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-PUSKÁS AKADÉMIA FC 1-1 (0-1)
Kaposvár, 1000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Farkas Balázs)
Kaposvár: Jahics – Okuka, Diallo, Mbemba, Mulemo - Coroian, Thian (Murai, 46.), Firtulescu, Florean (Bőle, 81.), Balázs B. - Kink. Vezetőedző: Selymes Tibor. Cserepad: Antal B., Bank, Lebbihi, Bőle, Murai, Dominic, Jammeh.
Puskás Akadémia: Hajdúch -  Vaszicsku, Vaskó, Szekeres A., Tamás - Denkovics, Tóth II B., Polonkai, Lencse (Tóth L., 78.), Szakály D. (Czvitkovics, 68.) - Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Farkas N., Czvitkovics, Tóth B., Orbán, Gallardo, Tóth L.
Gólszerző: Kink (57.), ill. Lencse (32.)
Sárga lap: Firtulescu (30.), Okuka (58.), Murai (74.), ill. Vaskó (20.)
 
INFO FERENCVÁROS-DEBRECENI VSC-TEVA 1-1 (1-1) PROTIPP
Puskás Ferenc Stadion, 8179 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
FTC: Dibusz – Jovanovics, Mateos, Besics, Bönig – Somália, Gyömbér, Leonardo, Busai, Ionescu (Ugrai, 65.)  - Böde (Diallo, 78.). Vezetőedző: Thomas Doll. Cserepad: Jova, Hidvégi, Nagy D., Józsi, Csukics, Ugrai, Diallo.
DVSC: Novakovics – Lázár P., Máté P., Morozov, Korhut – Se. Bouadla, Mihelic (Bódi, 74.), Zsidai, Szakály P. - Kulcsár T. (Brkovics, 88.), Volas (Sidibe, 63.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Ludánszki, Brkovics, Bódi, Vadnai, Tisza, Sidibe.
Gólszerző: Somália (8.), ill. Volas (27.)
Sárga lap: Jovanovics (62.), Mateos (67.), Somália (86.), ill. Se. Bouadla (58.), Ludánszki (60.)
 
INFO VIDEOTON FC-GYŐRI ETO FC 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 2500 néző. Vezette: Vad II István (Tóth II Vencel, Kóbor Péter)
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Haraszti, Caneira (Oliveira, 87.), Kovács I. (Nildo, 78.), Sándor Gy., Gyurcsó (Nikolics N., 68.) – Zé Luis. Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Szolnoki, Tar, Oliviera, Álvarez, Kovács I., Nikolics N.
Győr: Kamenár – Svec, Lang, Had, Dinjar – Kalmár, Kamber, Pátkai - Dudás (Martínez, 46.), Rudolf (Andrics, 63.), Varga R. (Mevoungou, 79.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Pogacsics, Wolfe, Mevoungou, Martínez, Kronaveter, Burgos, Andrics.
Gólszerző: Martínez (67.)
Sárga lap: Juhász (45.), Caneira (45.), Oliveira (93.), ill. Lang (34.), Kamber (41.), Pátkai (89.), Mevoungou (91.)
Piros lap: Vinícius (45.)
 
INFO BUDAPEST HONVÉD FC-MVM PAKS 1-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 1500 néző. Vezette: Németh Ádám (Becséri Gergely, Buzás Balázs)
Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade - Zsivanovics (Nagy G., 90.), Hidi, Vécsei - Job (Prosser, 78.), Bonazzoli, Daud (Holender, 67.). Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Ikenne-King, Holender, Nagy G., Prosser, Mancini, Kapacina.
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Horváth G., Szabó J. – Bartha, Kecskés (Kiss T., 70.), Lázok (Báló, 77.), Windecker,  Tóth B. - Délczeg (Simon A., 87.).  Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Csernyánszki, Kovács G., Báló, Kulcsár D., Simon A., Könyves, Kiss T.
Gólszerző: Daud (52., 11-esből), ill. Délczeg (42., 11-esből)
Sárga lap: Ignjatovics (40.), Lovrics (46.), ill. Lázok (20.), Tóth B. (45.), Windecker (52.), Horváth G. (89.)
 
 
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.

Véber György (Mezőkövesd): ,,Újra bebizonyítottuk, hogy gyáván és ostobán futballozó csapat vagyunk...Így hozzáállni egy hazai meccshez...az ellenfél mezére rajzolt csillagoktól összetojta magát a csapat...Továbbra is borzalmasan sokat kell beszélgetnem a játékosokkal".

Thomas Doll (Ferencváros): ,,A végén a játékvezetővel a hosszabbításról beszélgettünk, nem volt nagy dolog, csupán az ápolás miatt keveselltem a két percet, ő azonban azt mondta, nem akarta a csapatokat az 50. percig játszatni".

Selymes Tibor (Kaposvár): ,,Még nincs veszve semmi. Kényszerben játszunk, de amint rákapunk a győzelem ízére úgy gondolom nehéz lesz minket megállítani".

José Gomes (Videoton FC): ,,Tudom, hogy itt voltak a helyszínen, ezért szeretném megtudni, mit gondol a játékvezető tevékenységéről Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, illetve Pintér Attila szövetségi kapitány. Merthogy ma is láttam egy  tizenegyes-szituációt 0-0-nál, aminél semmi nem történt. Szeretném tudni, ki ellen szólnak ezek a jelenetek, de a  játékvezető ugyanaz volt, aki Debrecenben is vezetett nekünk, és aki ott is hibákat követett el véleményem szerint. Kérem, kérdezzék meg azokat, akik felelősek a magyar futball irányításáért, mi a véleményük arról, ami ma történt, hogy a játékvezető szerepet vállalt-e az eredmény alakulásában. Mert szerintem ez egyértelmű volt. Mint vezetőedző, a Videoton arcaként kérdezem ezt tőlük, mert szerintem valami van a háttérben. Kérem, kérdezzék meg őket erről. Köszönöm".

Horváth Ferenc (Győr): ,,A második félidőben pedig azt kértem a játékosoktól, hogy ne rohanjunk, ne akarjuk egyből eldönteni a meccset, ráérünk később is, játsszuk tovább ezt a stabil játékot, passzoljunk sokat, játsszunk olyan hideg fejjel, mint egy bérgyilkos, és valóban így is játszottak".

Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Szeretnék a bíróról is beszélni egy picit, bár tudom, hogy tisztelt Puhl Sanyi úr azt fogja mondani holnap, hogy nincs igazam, de ezzel nincs semmi baj. Készültem, utánanéztem, Farkas Ádám minden diósgyőri mérkőzésen kiállít valakit. Én pedig ezt megelőztem, inkább állítson ki engem, mint egy játékost. Elnézést kérek tőle azért, amit mondtam neki, nem volt szép, megérdemeltem a piros lapot, de megelőztem, hogy egy játékost állítson ki. Az élet úgy hozta, hogy megmutatta, hogy nem ezen a szinten van, és befújt egy tizenegyest, amit én se láttam, hogy az volt".

Marco Rossi (Bp. Honvéd): ,,Ha megnyertük volna a meccset, nem mondanám, hogy nem érdemeltük meg, ha viszont ezt van, aki másképp látja, az lehet, hogy más meccset nézett".

Csertői Aurél (Paks): ,,Fejben nem tudtuk feldolgozni, hogy simán vezetünk, jöttek ezek a hibák, pedig néha csak nagyot bele kell rúgni a labdába, a 16-oson belül senki nem akar cselezgetni, csak úgy néz ki, hogy mi".

Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu,
OTP Bank Liga 2013-2014
A góllövőlista állása
13 gólos: SIMON ATTILA (Paks), Nikolics Nemanja (Videoton)
12 gólos: Koller Krisztián (Pécs)
10 gólos: Radó András (Haladás), Lencse László (Puskás Akadémia)
9 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
8 gólos: Dalibor Volas (Debrecen)
7 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Ayub Daud (Honvéd), Georges Griffiths (Pápa), Simon Krisztián (Újpest)
6 gólos: Ibrahima Sidibe (Debrecen), Futács Márkó (Diósgyőr), Halmosi Péter (Haladás), Kanta József (MTK)
5 gólos: Kulcsár Tamás (Debrecen), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
4 gólos: Selim Bouadla (Debrecen), Nikházi Márk (Diósgyőr), Julian Jenner (Ferencváros), Pátkai Máté (Győr), Nemanja Andrics (Győr), Leandro Martínez (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), George Menougong (Mezőkövesd), Pölöskei Zsolt (MTK), Lazar Arszics (Pápa), Kenesei Krisztián (Pápa), Kabát Péter (Újpest), Dusan Vasziljevics (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Zé Luis (Videoton), Kleinheisler László (Videoton)
3 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Holman Dávid (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Somália (Ferencváros), Varga Roland (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Adrian Markus (Kaposvár), Waltner Róbert (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Tarmo Kink (Kaposvár, Győr), Vladan Szavics (Kecskemét), Gréczi Gábor (Kecskemét), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Orosz Márk (Pápa), Miroszlav Grumics (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Pölöskey Péter (Pécs), Szatmári Lóránd (Pécs), Jarmo Ahjupera (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Gyurcsó Ádám (Videoton)
2 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Barczi Dávid (Diósgyőr), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Gosztonyi András (Diósgyőr), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Nikola Trajkovics (Győr), Lipták Zoltán (Győr), Rafe Wolfe (Győr), Németh Márió (Haladás), Ugrai Roland (Haladás), Edixon Perea (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balázs Zsolt (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bese Barnabás (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Könyves Norbert (Paks), Bartha László (Paks), César Quintero (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Kővári Róbert (Pécs), Filip Sztaniszavljevics (Újpest), Litauszki Róbert (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Haraszti Zsolt (Videoton, Puskás Akadémia)
1 gólos: Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dusan Brkovics (Debrecen), Ludánszki Bence (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Tisza Tibor (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Augusto Batioja (Diósgyőr), Elek Ákos (Diósgyőr), Gohér Gergő (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Busai Attila (Ferencváros), Leonardo (Ferencváros), Rudolf Gergely (Győr), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Djordje Kamber (Győr), Koltai Tamás (Győr), Rok Kronaveter (Győr), Marek Strestík (Győr), Kalmár Zsolt (Győr), Nagy I Gábor (Haladás), Gyurján Bence (Haladás), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Prosser Dániel (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Stjepan Babic (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Nagy Patrik (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Póti Krisztián (Kecskemét), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Barry Pato (Kecskemét), Bebeto (Kecskemét), Varga Róbert (Kecskemét), Bognár István (Mezőkövesd), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Fejes András (MTK), Batik Bence (MTK), Eppel Márton (MTK), Horváth Zsolt (MTK), Torghelle Sándor (MTK, Videoton), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Windecker József (Paks), Nagy Olivér (Paks), Heffler Tibor (Paks), Délczeg Gergely (Paks), Eszlátyi István (Pápa), Présinger Ádám (Pápa), Csizmadia Csaba (Pápa), Eke Uzoma (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Fodor Ferenc (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Uros Nikolics (Puskás Akadémia), Francisco Gallardo (Puskás Akadémia), Margitics Andor (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Tóth II Balázs (Videoton, Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Loic Nego (Újpest), Nebojsa Kosovics (Újpest), Balogh Balázs (Újpest), Sándor György (Videoton), Nildo Petrolina (Videoton), Kovács István (Videoton), Vítor Gomes (Videoton)
Öngól: Ramajo Mateos (Ferencváros), Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Kovács Olivér (Kaposvár), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Fotyik Dominik (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Nagy Tamás (Pápa), Jaszmin Mecsinovics (Pápa), Peter Struhar (Pápa), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Marco Caneira (Videoton)
 
 
144894
2014-03-21;212
2014-03-22;212
2014-03-23;212

 

  • Pro
    Tomihmv
    2014. március 16., Vasárnap 12:08

    Magyarország OTP Bank Liga | Ferencvaros-Debrecen

    2014. március 16., Vasárnap 16:30
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Over/Under
    • Tipp:Over 2.25
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.75
    • Eddig éri meg:1.65
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      Rangadóra készülnek vasárnap Budapesten, hiszen a Fradi a Debrecent fogadja. A felek az utóbbi időkben rendre gólgazdag mérkőzéseket játszottak egymással, utolsó négy közös meccsükön legalább három találat mindig született.

      Valami hasonlóra számítok ezen a hétvégén is, hiszen a Ferencváros védelme totális katasztrófa, amit láthattunk a két tavaszi bajnokin, de a vendégek hátsóalakzatában is bőven benne van a hiba lehetősége, hiszen a tavasszal öt tétmeccsükön négyszer kaptak gólt...

      A támadószekciók úgy gondolom, hogy mindkét oldalon rendben vannak, Leonardo jól mozgatja a Fradit, Bödének is hamarosan megtörik a jég - lehet, hogy épp vasárnap -, míg a Lokinál a komplett középpályássor pazar formában van, hiszen Szakály, Selim Bouadla, Zsidai, Mihelic, Bódi is remekül teljesít mostanság.

      A Fradinak nyernie kell, ha akar még valamit a bajnokságban, de a Loki is három pontért utazik a fővárosba, hogy megszilárdítsa vezető helyét a táblázaton. Éppen ezért egy jó, izgalmas, és gólokban gazdag találkozóra számítok, ahol legalább három találat születik.

    • Eredmény:

      1 - 1( 1 - 1)

    • kimenetel
      Nyereség
    • -3.00