NB I

José Gomest nem érdekli, mit mondanak a tévében

A Videoton vasárnap hazai pályán szenvedett vereséget a Győrtől az OTP Bank Ligában. José Gomes, a fehérváriak vezetőedzője ismét a játékvezetőben látta a vereség okát.

"A Pécs ellen azt mondtam, jogos volt a szurkolók felháborodása, mert sehogy sem játszottunk, ma ezt nem mondhatom el, küzdött a csapat és meg akarta nyerni a mérkőzést. Mint minden nagy klubnál, ahol minden meccsen a győzelem az elvárás, normális, hogy a maihoz hasonlóan reagálnak a szurkolók. Múlt héten három tizenegyest nem kaptunk meg, ma a Gyurcsó elleni szabálytalanságért nem járt büntető, függetlenül attól, hogy mit mondtak a televízióban az esetről, a győri gól előtt pedig Caneirával szabálytalankodtak. A meccs után az öltözőbe lépve nem kellett semmit mondanom a játékosoknak, mert azt láttam, megerősítették egymást abban, hogy jól küzdöttek egymásért, és ha így folytatjuk, a jövőben győzni fogunk a mérkőzéseken. Ha tudjuk, ki ellen kell játszanunk, arra fel tudunk készülni, arra fel tudom készíteni a játékosokat, de a váratlan ellenfelekre nem lehet. Itt most a játékvezetők tevékenységére gondolok. A DVSC ma nem győzött, így nyílt maradt a küzdelem, a két hét múlva esedékes Vidi - Debrecen találkozó döntő lesz a bajnokság végkimenetele szempontjából" - idézte a vidi.hu José Gomest.

Horváth Ferenc, a Győr vezetőedzője hosszú nyeretlenségi sorozaton van túl, hiszen legutóbb szeptemberben, még a Pakssal ünnepelhetett győzelmet az NB I-ben.

"Jó meccset játszottunk, kontroll alatt tartottuk az első félidőt is. A szünetben - a kiállítás után - azt mondtam a játékosoknak, hogy a 75. vagy a 85. percben szerzett győzelem is ugyanannyit érhet, tehát ne siettessük játékot, ne akarjunk gyorsan vezetést szerezni, maradjunk higgadtak, hiszen akár egy kontrából is előnyhöz juthat a Vidi, és akkor megint az eredmény után kell futnunk. Sikerült mindezt megvalósítani, ennek nagyon örülök. A múlt heti 2-5 után kaptunk hideget meleget, nem volt egyszerű felrázni a csapatot, de eddig is jól játszottunk, csak nem jöttek az eredmények, ma végre ezzel sem volt gond. A büntetőnél jobban örültem a kiállításnak, mert úgy éreztem, a 10 emberrel felálló Vidit le tudjuk győzni, akik egyébként hősiesen küzdöttek és jól játszottak. Nem érdekel, hogy a tizenegyes és a kiállítás jogos volt-e, a lényeg, hogy nyertünk" - értékelt Horváth.

Az ETO győzelmével egy pontra megközelítette a második helyezett Videotont, ugyanakkor a Ferencvárossal döntetlent játszó Debrecen előnye hét egységre nőtt a tabella élén.

OTP Bank Liga
20. forduló
INFO Videoton FC – Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 3050 néző, v.: Vad II
 
gólszerző: Martinez (67.)
sárga lap: Juhász (45.), Caneira (45.), Oliveira (93.), illetve Lang (34.), Kamber (41.), Pátkai (89.), Mevoungou (92.)
piros lap: Vinicius (45.)
 
Videoton: Calatayud - Szolnoki, Juhász R., Vinicius, Stopira – Sándor Gy., Caneira (Oliveira 86.) – Gyurcsó (Nikolics 68.), Kovács I. (Nildo 78.), Haraszti – Zé Luis
Győr: Kamenar – Svec, Lang, Had, Dinjar – Pátkai, Kalmár, Kamber – Dudás (Martinez 46.), Rudolf (Andric 63.), Varga R. (Mevoungou 78.)
[1609885] 2014-03-16 18:30:00 Videoton - Győrx;
144894