Bajnokok Ligája

Nem volt esélye az Arsenalnak Münchenben, a Milan kiütéssel búcsúzott

Kedd este két mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelemsorozata, a nyolcaddöntők visszavágói közül az Arsenal a Bayern München otthonában, a Milan pedig Madridban próbálta meg ledolgozni hazai pályán összeszedett hátrányát.

A Bayern magabiztosan hozta le a visszavágót és egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutása - Fotó: AFP

Utólag megállapítható, hogy az Ágyúsok hazai pályán jártak igazán közel ahhoz, hogy megszorongassák, esetleg elbúcsúztassák a címvédő bajorokat, azt azonban már sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha Mesut Özil gól nélküli állásnál nem hibázza el a büntetőt az Emirates-ben. A visszavágón ugyanis vajmi kevés esélye volt az Arsenalnak a kétgólos hátrány ledolgozására, a müncheniek nem bízták a véletlenre a dolgot, nem ásták be magukat a kapujuk elé az eredmény tartása érdekében, hanem kezdeményezően léptek fel. Ez helyzetekben is megmutatkozott, Lukasz Fabianski kapusnak többször akadt dolga az első félidőben, a vendégek viszont nem tudtak kellő átütőerővel futballozni és nyomást gyakorolni ellenfelük kapujára. A fordulás után aztán csődöt mondott a londoniak védelme, Bastian Schweinsteiger annyira üresen maradt, hogy még egy kávét is megihatott volna, mielőtt a hálóba lőtt. (1-0) Arsene Wenger fiainak mentségére szóljon, perceken belül jött a válasz, az már más kérdés, hogy a gólszerző Lukas Podolski szabályosan szerzett-e labdát Philipp Lahmtól. (1-1) Próbálkozott, kínlódott az Arsenal, de alighanem ők is érezték, hogy nincs keresnivalójuk a roppant magabiztos bajorok otthonában. Hogy az angolok nem kettős vereséggel pottyannak ki a Bajnokok Ligájából, az lengyel portásuknak és a szerencsének köszönhető, Thomas Müller hárított tizenegyese után ugyanis a labda a gólvonalon előtt táncolt, de nem haladt át azon. A Bayern 3-1-es összesítéssel jutott egy lépéssel közelebb a címvédéshez.

UEFA Bajnokok Ligája
nyolcaddöntő, visszavágó
INFO Bayern München (német)-Arsenal (angol) 0-0 (1-1)
Gólszerzők: Schweinsteiger (55.) illetve Podolski (57.)
[1625226] 2014-03-11 20:45:00 Bayern München - Arsenalx;

Mario Balotelli hiába próbálkozott, nem termett neki babér Madridban - Fotó: AFP

A Milannak "csak" egygólos deficitet kellett volna ledolgoznia az elszánt Atlético Madrid vendégeként, de a piros-feketék már három perc elteltével bajba kerültek. Az olaszok számára nemcsak Diego Costa látványos találata lehetett bosszantó, hanem az is, hogy a hazaiak abszolút fölényben futballoztak. Kaká fejese mégis visszahozta a milánóiak reményeit, a brazil játékmester egy jobb oldali beadás után bólintott a léc alá, csapata azonban nem tudta meglovagolni a lehetőséget. Arda Turan megpattanó lövése még a szünet előtt újra vezetéshez juttatta a Matracosokat, a második játékrészben pedig beindult a henger. Előbb Raúl Garcia talált be, majd Diego Costa foglalta keretbe a találkozót, utóbbi a párharcban szerzett három góljával elévülhetetlen érdemeket szerzett a továbbjutásban. A Milan továbbra is hadilábon áll a gólszerzéssel, talán kevesen gondolták volna, hogy a spanyolok ennyire könnyedén lépnek át szebb napokat megélt riválisukon, akik leginkább az első meccsen elpuskázott lehetőségeik miatt bosszankodhatnak.

UEFA Bajnokok Ligája
nyolcaddöntő, visszavágó
INFO Atlético de Madrid (spanyol)-AC Milan (olasz) 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Diego Costa (3., 85.), Arda Turan (40.), Raúl Garcia (71.) illetve Kaká (27.)
[1625220] 2014-03-11 20:45:00 Atlético Madrid - AC Milanx;
2014-03-11;42

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
Percről percre: BL-2014_03_11x