NB I szubjektív

A szomszéd nője és a blamázs

  • Göbölyös János

A téli szünet után a hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a 18. forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Zöldben, fehérben, zöldön, zöld-fehérben...

Húsz éve tudjuk, hogy a szomszéd nője mindig zöldebb. Az 1993-ban bemutatott amerikai filmet Walter Matthau és Jack Lemmon parádés alakítása tette emlékezetessé, a tévécsatornák azóta is rendszeresen műsorukra tűzik a vígjátékot. Az eredeti cím (Grumpy Old Man - Morcos öreg ember) szabad fordítása telitalálat, tökéletesen illik a tartalomhoz, kis humorérzékkel, képzettársítással máris jobban eladható, fogyasztható a történet.

Aki vasárnap délután ott volt a Puskás Ferenc Stadionban, vagy éppen a kényelmesebb, de hangulattalanabb megoldást választva fotelből nézte a Fradi-ETO meccset, az ne csodálkozzon, ha déjá vu érzés kerítette hatalmába. A különbség csupán annyi lehetett, hogy most nem szomszédokról, hanem csapatokról, nem nőkről, hanem mezekről volt szó. A többi stimmelt, sőt túlságosan is. Mivel a fűnek egyik fontos alkotó eleme a klorofill, ezért az szintén zöld (árnyalatnyi különbségek előfordulhatnak), így aztán ha a játékosok ugyanilyen, vagy hasonló tónusú (sport)ruházatban futkároznak a gyepen, az még inkább zavarólag hathat a külső szemlélő számára. Főként akkor válik hangsúlyossá a probléma, ha az egymással szemben álló felek (lásd Ferencváros és Győr) tradicionálisan zöldben és fehérben (vagy ezek variációiban) futballoznak. Normális esetben nem nagy dilemma, hogy ilyenkor ki, mibe öltözzön, Miskolcon ezt gond nélkül megoldották, a két piros-fehér klubszínű csapat közül az egyik tetőtől talpig pirosban (Diósgyőr), a másik fehérben (Debrecen) futballozott. De ha valaki mégis bizonytalan a dolgában, annak ott van segítségül az MLSZ versenyszabályzatának idevágó passzusa, amely egyértelműen fogalmaz: ,,A játékvezető a mérkőzés megkezdése előtt köteles meggyőződni arról, hogy a csapatok egymástól élénken elütő, a kapusok pedig a mezőnyjátékosok és a játékvezetők öltözékétől eltérő színű szerelésben játszanak...Ha a sportmez, sportnadrág vagy sportszár színe egyezik vagy nagy a színhasonlóság, akkor amatőr versenyben a pályaválasztó csapat, hivatásos vagy vegyes nyílt versenyben a vendégcsapat köteles az ellenféltől eltérő színű sportmezt, sportnadrágot vagy sportszárt felvenni...". A felszerelést leíró egyoldalas ,,szamárvezető" sok mást is taglal még a témában, ennek ismertetésétől most eltekintenék, mint ahogyan a nemzetközi gyakorlat (FIFA - A labdarúgás szabályai) sem bonyolítja túl a dolgot, a ruházat színéről annyit jegyez meg, hogy ,,a két csapatnak egymástól, a játékvezetőtől, és a játékvezető asszisztensektől eltérő színeket kell viselniük...". Ehhez még annyit tesz hozzá a leirat, hogy ,,a játékvezetőnek kötelessége ellenőrizni és biztosítani, hogy a felszerelés megfeleljen a követelményeknek".

Miskolcon megoldották a problémát, az egyébként otthon általában piros-fehér csíkos mezben játszó Diósgyőr most egységes pirosban, a Debrecen pedig fehérben futballozott - Fotó:  Czerkl Gábor

Na, ebből nem sikerült nekünk semmit megvalósítani. A próbálkozás már a technikai személyzet (vezetők) szintjén megbukott, hiszen ők azok, akik többek között a felszerelésekről egyeztetnek. Nyilván úgy gondolták, hogy ha az egyik csapat nadrágja és sportszára zöld (ETO), a másiké fehér (Fradi), akkor a zöld-fehér csíkos mez (Fradi) könnyen megkülönböztethető a fehértől (ETO), még akkor is, ha a reklámfeliratok és a számok megtörik az egységet. Tévedtek. Vagy az is lehet, hogy nem kalkulálták be a gyepszőnyeget? Mentségükre legyen mondva, néhány szomszédunké tényleg zöldebb, nem is annyira foltos, mint a miénk, de a színe akkor is hasonló.

És akkor itt kerül képbe a játékvezető, aki ugye ebben a szezonban már profi státuszban végzi a munkáját. A felelősség az övé, de hogy ne nyomja agyon a döntés terhe, bátran kikérheti kollégái véleményét is, vannak rajta kívül még öten. Márpedig féltucat, a labdarúgás szabályismeretéből magasan képzett spori közül valakinek csak észre kellett volna vennie, hogy húsz, zöld-fehérbe öltözött, zöld pályán játszó futballista ha a labdával nem is, a puszta megjelenésével képes lehet elkápráztatni a szurkolókat. Öt perc eltelt a mérkőzésből, amikor megszületett a döntés, de még negyven percig nem változott semmi. A megoldás a szünetre maradt, ám akkor sem sikerült maradéktalanul betarta(t)ni a szabályokat. Azon most lépjünk túl, hogy nem a vendégcsapat, hanem a pályaválasztó húzott magára új mezt, holott a verdikt szerint (már persze, ha elfogadjuk, hogy hivatásos versenyről volt szó...) ennek a műveletnek éppen fordítva kellett volna történnie. De ez a kisebbik hiba, a győriek nyilván nem hozták magukkal a zöld felsőt, a kapusuk azonban megtévesztően hasonló dresszben futott ki a pályára, mint az immár feketében pompázó ferencvárosiak. A megkülönböztető trikó sem vált be, így nem volt más hátra, mint a kapusmezcsere. Ettől kezdve már flottul ment minden...

Összességében maga a meccs emészthető volt, bár az ETO egyenlítő gólja nyilván megakadt a tízezer ferencvárosi szurkoló torkán. Hozzáteszem gyorsan, a mezeken nem múlott semmi. A színükre sem lehet fogni, hogy az első félidőben több volt a hiba és nem volt gól. Mindössze annyi történt, hogy negyvenöt percig kissé jobban kellett meresztenünk a szemünket. Eközben azért lepergett előttünk egy film. Nem, nem a szomszéd nője, bár ez is amerikai. A címe: Blamázs. Azt talán mondanom sem kell, hogy nem vígjáték, hanem dráma...

OTP Bank Liga 2013-2014
A 18. forduló eredményei
 
INFO PUSKÁS AKADÉMIA FC-MVM PAKS 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 300 néző. Vezette: Erdős József (Kormányos II Gábor, Buzás Balázs)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Nagy Zs., Vaskó, Vaszicsku, Tamás - Gallardo (Denkovics, 74.), Tóth II B., Czvitkovics, Polonkai (Tóth B., 85.), Szakály D. - Lencse (Tischler, 92.). Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Lorentz, Szekeres, Tóth B., Bertus, Tischler, Denkovics.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Horváth G., Szabó J. – Bartha (Kiss T., 86.), Windecker, Kecskés (Bori, 87.), Tóth B. - Simon A. (Lázok, 85.), Délczeg. Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Molnár P., Kovács G., Hullám, Báló, Kiss T., Tököli.
Gólszerző: Tóth II B. (80.)
Sárga lap: Polonkai (66.), Tóth II B. (66.), Nagy Zs. (73.), Tamás (76.), Varga R. (65.), Balázs Zs. (87.)
Piros lap: Bori (91.),
 
INFO BUDAPEST HONVÉD FC-ÚJPEST FC 3-2 (1-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző. Vezette: Kassai Viktor (Ring György, Tóth II Vencel)
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Ignjatovics, 46.), Lovrics, Baráth, Alcibiade - Job, Hidi, Zsivanovics (Nagy G., 76.) - Bonazzoli (Holender, 62.), Daud, Vécsei. Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Ignjatovics, Holender, Diarra, Nagy G., Prosser, Mancini.
Újpest: Dmitrovics – Ngawa, Litauszki, Heris, Antón (Kosovic, 46.) – Sztaniszavljevics, Vasziljevics, Balogh B. - Tshibuabua (Nagy J., 90.), Kabát, Lázár B. (Zamostny, 78.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Cserepad: Balajcza, Sagna, Ligot, Nagy J., Proesmans, Kosovic, Zamostny.
Gólszerző: Zsivanovics (13.), Daud (65., 11-esből), Vécsei (81.), ill. Vasziljevics (44.), Kosovic (86.)
Sárga lap: Job (34.), Vécsei (60.), ill. Sztaniszavljevics (29.), Heris (63.), Balogh B. (65.)
 
INFO KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-LOMBARD PÁPA 1-1 (1-0)
Kaposvár, 1500 néző. Vezette: Fábián Mihály (Varga Zsolt, Becséri Gergely)
Kaposvár: Antal B. – Kovács O. (Diallo, 67.), Lebbihi, Mbemba - Okuka, Coroian, Balázs B., Firtulescu (Bőle, 84.), Mulemo - Jammeh (Kink, 57.), Florean. Vezetőedző: Selymes Tibor. Cserepad: Jahics, Diallo, Thian, Bőle, Kink, Dominic.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhar, Sekour, Présinger – Eszlátyi (Csizmadia, 87.), Kulcsár K. (Griffiths, 46.), Németh M., Tajthy (Nagy T., 32.), Orosz - Kenesei. Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Horváth G., Nagy T., Jagodics, Csizmadia, Arszics, Horváth R., Griffiths.
Gólszerző: Balázs B. (32.), ill. Kenesei (83.)
Sárga lap: Okuka (89.), ill. Németh M. (24.), Tóth G. (68.), Kenesei (75.), Kabát (91.)
 
INFO SZOMBATHELYI HALADÁS-MTK BUDAPEST 0-0
Szombathely, 2500 néző. Vezette: Farkas Ádám (Bozó Zoltán, Szalai Dániel)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Dvorschák (Németh M., 46.), Bosnjak –  Nagy I G., Simon Á., Radó, Fehér Z., Halmosi - Hrepka (Szakály A., 85.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gyűrű, Tóth P., Gyurján, Szakály A., Medgyes, Németh M.
MTK: Hegedüs – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Vass Á., Kanta J., Pölöskei Zs. - Bese (Csiki, 46.), Torghelle (Eppel, 90.), Horváth Zs (Batik, 63.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Rodenbücher, Ladányi, Vass P., Batik, Csiki, Eppel.
Sárga lap: Simon Á. (56.), Fehér Z. (60.), Hrepka (77.), Nagy I G. (80.), ill. Nagy T. (19.), Vukmir (23.), Kálnoki Kis (60.), Poór (82.), Vass Á. (83.)
 
 
INFO PÉCSI MFC-MATIAS-VIDEOTON FC 1-1 (0-1)
Pécs, 2000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Buzás Balázs)
PMFC: Gőcze – Nagy J., Fodor, Romics, Mohl - Kővári (Beke, 89.), Horváth A. (Perics, 64.), Szatmári L., Márkvárt, Wittrédi (Városi, 80.) - Koller. Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Helesfay., Lantos, Beke, Városi, Rácz, Perics, Pölöskey P.
Videoton: Calatayud – Brachi, Caneira, Juhász, Stopira – Gyurcsó, Vítor Gomes, Kovács I. (Zé Luis, 71.), Sándor Gy., Nildo (Haraszti, 71.) – Nikolics N. (Kleinheisler, 83.). Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Vinícius, Mamadu, Kleinheisler, Oliviera, Haraszti, Zé Luis.
Gólszerző: Kővári (60.), ill. Gyurcsó (23.)
Sárga lap: Koller (27.), Horváth A. (40.), Szatmári L. (48.), Nagy J. (72.), ill. Vítor Gomes (51.)
 
INFO MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 1500 néző. Vezette: Iványi Zoltán  (Berettyán Péter, Viszokai László)
Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs Cs. (Menougong, 74.), Szalai V., Vermes (Gévay, 46.), Fótyik - Takács P., Velicky, Bognár, Melczer V. (Balajti, 57.) - Rajczi, Harsányi. Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Szántai, Gévay, Kiss M., Hegedűs D., Dobos, Menougong, Balajti.
KTE: Polekszics – Forró, Póti, Karan, Varga R.  – Gréczi (Bebeto, 63.), Patvaros, Szalai D. (Pekár, 61.), Eninful, Szécsi (Pavicsevics, 77.) - Balázs Zs. Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Németh V., Gyagya, Nagy P., Pekár, Pavicsevics, Simon A., Bebeto.
Gólszerző: Bebeto (70.)
Sárga lap: Horváth T. (45.), Velicky (46.), Hegedűs Cs. (53.), ill. Gréczi (60.)
 
INFO FERENCVÁROS-GYŐRI ETO FC 1-1 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 11228 néző. Vezette: Solymosi Péter (Kispál Róbert, Horváth Róbert)
FTC: Dibusz – Besics, Pavlovics, Mateos, Bönig – Jenner, Gyömbér, Ugrai (Leonardo, 46.), Busai (Somália, 46.), Laczkó (Csukics, 69.) - Böde. Vezetőedző: Thomas Doll. Cserepad: Jova, Hidvégi, Leonardo, Jovanovics, Csukics, Ionescu, Somália.
Győr: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Dudás (Martínez, 69.), Kalmár, Kamber - Rudolf, Strestík (Mevoungou, 61.), Andrics (Varga R., 56.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Pogacsics, Mevoungou, Martínez, Kronaveter, Dinjar, Burgos, Varga R.
Gólszerző: Leonardo (74.), ill. Varga R. (87.)
Sárga lap: Besics (22.), Ugrai (43.), Pavlovics (48.), Leonardo (90.), ill. Völgyi (24.), Kalmár (53.), Lang (82.)
Piros lap: Pavlovics (92. második sárga lap.), ill. Svec (83.), Lipták (92.)
 
INFO DIÓSGYŐRI VTK-DEBRECENI VSC-TEVA 1-1 (1-1)
Diósgyőr, 6076 néző. Vezette: Vad II István (Erős Gábor, ifj. Varga Gábor)
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér  – Bacsa (Gosztonyi, 72.), Abdouraman, Elek Á., Kosztics (Nikházi, 90.) - Grumics (Marjanovics, 54.), Futács. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rados, Vági, Debreceni, Gosztonyi, Marjanovics, Nikházi, Barczi.
DVSC: Novakovics – Lázár P., Máté P., Mészáros, Korhut – Ludánszki, Mihelic, Zsidai (Bódi, 76.), Szakály P. - Kulcsár T., Volas (Sidibe, 68.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Morozov, Brkovics, Ferenczi J., Bódi, Seydi, Sidibe.
Gólszerző: Futács (17.), ill. Volas (15.)
Sárga lap: Abdouraman (12.), Vadász (83.), Rajics (88.), ill. Kulcsár T. (38.), Lázár P. (39.)
Piros lap: Abdouraman (45., második sárga lap)
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Nebojsa Vignjevics (Újpest): ,,Nagyon jó kérdés, hogy miért csak a végén játszottunk úgy, ahogy kellett volna, én sem tudom még az okát".
Artner Tamás (Haladás): ,,Visszatérő probléma, hogy a pályánk ebben az időszakban játékra alkalmatlan, két-három sebességi fokozatot mindkét csapatnak vissza kellett vennie. Várom, hogy gyepcsere történjen, akkor élvezetes meccseket tudunk majd játszani". 
José Gomes (Videoton FC): ,,Mi két pontot ma elveszítettünk, ennek ellenére a bajnokságot meg fogjuk nyerni".
Véber György (Mezőkövesd): ,,Elcsíptem Bekő Balázstól azt, hogy mindent megtettek a győzelemért. Hát mi nem. Egy olyan helyzetben lévő csapatnál, mint amilyenben mi is vagyunk, minden pontnak iszonyú nagy jelentősége van, nem játszhat így egy csapat hazai pályán, ez az első félidőben különösen így volt. Lélektelen, nihil játék volt, amit irtani szoktam, ezt nem tudom hová tenni".
Bekő Balázs (KTE): ,,Semmi olyan csúnyát nem mondtam a játékvezetőnek, megkérdeztem, miért nem járt a kiállítás a 11-esnél, nem voltak velem hajlandóak beszélni, aztán közölték velem a szünetben, hogy nem ülhetek le a kispadra. Ahogy néztem, szegény Véber Gyuri is odaülhetett volna mellém később, de ez most már nem érdekes".
Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Voltak igazi spártai katonák a mai meccsen...A feltételek nem voltak egyformák, fújkálnak össze-vissza itt Diósgyőrben, akik idejönnek".
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu,
OTP Bank Liga 2013-2014
A góllövőlista állása
13 gólos: SIMON ATTILA (Paks)
12 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
10 gólos: Radó András (Haladás)
9 gólos: Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Puskás Akadémia), Koller Krisztián (Pécs)
7 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Dalibor Volas (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Simon Krisztián (Újpest)
6 gólos: Ibrahima Sidibe (Debrecen), Halmosi Péter (Haladás), Ayub Daud (Honvéd), Georges Griffiths (Pápa)
5 gólos: Kulcsár Tamás (Debrecen), Futács Márkó (Diósgyőr), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Kanta József (MTK), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
4 gólos: Selim Bouadla (Debrecen), Nikházi Márk (Diósgyőr), Julian Jenner (Ferencváros), Pátkai Máté (Győr), Nemanja Andrics (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Lazar Arszics (Pápa), Kenesei Krisztián (Pápa), Kabát Péter (Újpest), Dusan Vasziljevics (Újpest), Zé Luis (Videoton), Kleinheisler László (Videoton)
3 gólos: Holman Dávid (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Leandro Martínez (Győr), Varga Roland (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Vécsei Bálint (Honvéd), Adrian Markus (Kaposvár), Waltner Róbert (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Vladan Szavics (Kecskemét), Gréczi Gábor (Kecskemét), George Menougong (Mezőkövesd), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Pölöskei Zsolt (MTK), Orosz Márk (Pápa), Miroszlav Grumics (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Jarmo Ahjupera (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Gyurcsó Ádám (Videoton)
2 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Korhut Mihály (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Barczi Dávid (Diósgyőr), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Nikola Trajkovics (Győr), Lipták Zoltán (Győr), Németh Márió (Haladás), Ugrai Roland (Haladás), Ivan Lovrics (Honvéd), Edixon Perea (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balázs Zsolt (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bese Barnabás (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Könyves Norbert (Paks), Bartha László (Paks), César Quintero (Pápa), Pölöskey Péter (Pécs), Frőhlich Roland (Pécs), Szatmári Lóránd (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Filip Sztaniszavljevics (Újpest), Litauszki Róbert (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton)
1 gólos: Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dusan Brkovics (Debrecen), Ludánszki Bence (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Tisza Tibor (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Augusto Batioja (Diósgyőr), Elek Ákos (Diósgyőr), Gohér Gergő (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Busai Attila (Ferencváros), Leonardo (Ferencváros), Rafe Wolfe (Győr), Tarmo Kink (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Djordje Kamber (Győr), Koltai Tamás (Győr), Rok Kronaveter (Győr), Marek Strestík (Győr), Nagy I Gábor (Haladás), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Stjepan Babic (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Nagy Patrik (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Póti Krisztián (Kecskemét), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Barry Pato (Kecskemét), Bebeto (Kecskemét), Bognár István (Mezőkövesd), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Fejes András (MTK), Batik Bence (MTK), Eppel Márton (MTK), Horváth Zsolt (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Windecker József (Paks), Nagy Olivér (Paks), Eszlátyi István (Pápa), Présinger Ádám (Pápa), Eke Uzoma (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Fodor Ferenc (Pécs), Kővári Róbert (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Uros Nikolics (Puskás Akadémia), Haraszti Zsolt (Puskás Akadémia), Francisco Gallardo (Puskás Akadémia), Margitics Andor (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Tóth II Balázs (Videoton, Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Loic Nego (Újpest), Nebojsa Kosovics (Újpest), Sándor György (Videoton), Nildo Petrolina (Videoton), Kovács István (Videoton), Vítor Gomes (Videoton)
Öngól: Ramajo Mateos (Ferencváros), Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Kovács Olivér (Kaposvár), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Fotyik Dominik (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Nagy Tamás (Pápa), Jaszmin Mecsinovics (Pápa), Peter Struhar (Pápa), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest)
 
144894
2014-03-07;212
2014-03-08;212
2014-03-09;212