Átigazolás

Panamából érkezik és átszállójegyet váltana Kispestre a hátvéd

A Budapest Honvéd hivatalos honlapján jelentette be, hogy három évre szerződtette Ariano Navarro Anibalt. A panamai középhátvéd ugródeszkaként tekint a kispesti együttesre, ahonnan szerződése lejárta előtt feljebb lépne.

Megfelelt a próbajátékon a panamai légiós - Fotó: honvedfc.hu

A honvedfc.hu beszámolója szerint az átlagon felüli gyorsasággal rendelkező ballábas védő 23 esztendős, pályafutását a Tauro FC csapatában kezdte, a későbbiekben játszott a Chorrillo FC-nél, és pályára lépett a Észak- és Közép-amerikai illetve karibi együttesek részvételével rendezett Bajnokok Ligájában is. Legutóbbi csapata Chepo FC, ahol játékostársa volt annak az Anibal Godoynak, aki nyáron szerződött Kispestre.

"Bíztam abban, hogy meg fogok felelni a próbajáték során" - mondta a panamai korosztályos válogatottakban is bemutatkozó bekk. "Azért érkeztem a Honvédba, mert szeretnék Európában előbb-utóbb sikereket elérni. Az első lépcsőfokként tekintek a Honvédra, szeretném itt bemutatni a tehetségemet, és elérni azokat a célokat, amiket futball terén tűztem ki magam elé. Jelen pillanatban három év van aláírva, de én azt gondolom, hogy másfél vagy két év után jó lenne, ha a szurkolók elégedettsége mellett, a klub is nyerjen pénzt azzal, hogy én távoznék egy másik országba, hogy kipróbálhassam magam más európai első osztályú bajnokságban."

Navarro nagy előnynek tartja, hogy gyors, főleg úgy, hogy a világban, és Magyarországon is azt hallotta, hogy kevés a gyors középső védő. "Többnyire lassú és nagy testalkatú védők vannak. Az én előnyöm, hogy gyors vagyok, és jó a fejjátékom is, ezeket próbálom használni. Nem utolsó sorban ballábas vagyok, amiből szintén kevesebb van, úgy hogy ebből próbálok előnyt kovácsolni."

A kispestiek március 1-jén az Újpestet fogadják az OTP Bank Liga tavaszi nyitányán.

[1609865] 2014-03-01 14:00:00 Honvéd - Újpestx;