Bajnokok Ligája

Újra nyert Londonban a Bayern, Milánóban Costa két mozdulata döntött

A 2013-as kiíráshoz hasonlóan ismét legyőzte az Arsenalt idegenben a Bayern München a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján. Az Atlético Madrid nagy küzdelemben nyert a Milan vendégeként.

Sokat számított Szczesny kiállítása - Fotó: AFP

Bátran kezdte a címvédő Bayern elleni meccset az Arsenal, és Mesut Özil gyorsan ki is harcolt egy tizenegyest. Ő maga állt oda elvégezni, azonban nagyon bizonytalanul futott neki a labdának, középre lőtt, Neuer pedig visszanyúlva védeni is tudott.

A folytatásban az Ágyúsok főleg lendületes megindulásaikból veszélyeztettek, míg a vendégeknek átlövésekből, beadásokból voltak lehetőségeik. Szczesny azonban jól kezelte őket, egészen a 37. percig. Ekkor Robben egy előre löbbölt labdát levett a levegőben, a kapus pedig csak a támaszkodó lábát tudta elrúgni. A játékvezető kiállította őt, és tizenegyest ítélt. Alaba állt oda, azonban ő is hibázott, a jobb kapufát találta el.

Emberelőnyben óriási fölénybe kerültek az addig is irányító vendégek, különösen a második félidőben. Ennek az 54. percben érett be a gyümölcse, ekkor Lahm és Kroos tologatták a labdát, végül utóbbi lőtt, remekül a bal felsőbe. 0-1

A gól után sem változott a játék képe, az Arsenal védekezett, a Bayern amolyan Guardiolásan kereste a réseket. Hatalmas labdabirtoklási fölényben voltak a vendégek, kaphattak volna még egy tizenegyest, végül azonban egy újabb gólt hoztak össze. Lahm ezúttal ívelt, Müller középen egyedül érkezett, be is bólintotta a játékszert. 0-2

Ezzel újra két góllal tudott nyerni idegenben a müncheni csapat az Ágyúsok ellen, így megint közel került a továbbjutáshoz.

[1625223] 2014-02-19 20:45:00 Arsenal - Bayern Münchenx;
[1625223] 2014-02-19 20:45:00 Arsenal - Bayern Münchenx

Costa két mozdulata döntött - Fotó: AFP

Bár a formák alapján előzetesen Atlético-siker volt várható, a Milan bizonyította, hogy ingyen nem adja magát. Főleg Kaká révén voltak helyzeteik a piros-feketéknek, de a brazil egy kapufával járt legközelebb a gólhoz. Polinak is volt egy fejese, aminél Courtois óriásit védett, így a vendégek örülhettek, hogy nem kerültek hátrányba.

A szünetig nem nagyon változott a játék képe, utána már valamivel hatékonyabb volt a középpályán a madridi csapat, így többször odakerült az ellenfél kapuja elé. Veszélyesebbnek azért így is a Milan tűnt, bár a Matracosok kapusát nagyon már nem dolgoztatták meg.

A hajrára kiesett a hazai csapatból az egyik legjobb, Mario Balotelli, miután Diego Costa felborította, és megsérült a válla, valószínűleg a kulcscsontja. Egy darabig még a pályán maradt, de végül cserét kért. Diego Simeone eközben előrefelé cserélt, láthatóan nyerni akart, és be is jött a számítása. Az utolsó negyedórában egyre többször ért fel az Atlético a piros-feketék tizenhatosára, végül pedig gólt is tudott szerezni.

Egy szögletnél Abate szerencsétlenül csúsztatott a rövid saroknál, Diego Costa pedig befejelte a hozzá hulló labdát. 0-1

A Milan nem igen tudott reagálni a kialakult helyzetre, így hazai pályán került hátrányba. Ráadásul kérdéses, hogy Balotelli mennyire súlyosan sérült meg, és elképzelhető, hogy az egész meccsen remeklő Ramira sem számíthat Clarence Seedorf, hiszen a hátvéd is a lábát fájlalva fejezte be a találkozót.

[1625213] 2014-02-19 20:45:00 AC Milan - Atlético Madridx;
[1625213] 2014-02-19 20:45:00 AC Milan - Atlético Madridx
Percről percre: BL_2014_02_19x
2014-02-19;42