Barcelona

Nem színészkedem, csak védem magam - Neymar

Neymar amondó nem színészkedik, csak védi magát a rúgásoktól. Az FC Barcelona brazil játékosát többször megvádolták, hogy túl könnyen és gyakran esik össze a pályán.

Neymart megvádolták, hogy túl könnyen esik össze a pályán - fotó: AFP

Előbb Neil Lennon a Celtic edzője, majd José Mourinho, a Chelsea menedzsere is arról beszélt, hogy Neymar túl könnyen esik össze a párharcoknál. A Barcelona brazil játékosa eddig nem reagált a vádakra, de most megvédte magát.

"Nem színészkedem - fogalmazott Neymar a Sportnak. - Védeni próbálom magam, amikor valaki keményen megrúg, próbálom elkerülni a súlyosabb összecsapást vagy a sérülést. Ettől függetlenül nem bánt és nem zavar, amit rólam mondanak. Mindig arról álmodtam, hogy egy európai klubban, nagy játékosokkal játszhassak. Most valóra vált az álmom. Nem érzek semmi extra nyomást magamon azért, mert Messivel, Xavival és Iniestával játszhatom. Velük a pályán eltűnik a teher és élvezem a játékot. Bámulatos, ami velem történt. Tudtam, hogy jó döntést hoztam, amikor aláírtam a barcelonai szerződésem."

Neymar első idényét tölti a Barcelonánál, 16 bajnoki meccsen hat gólt szerzett, míg a Bajnokok Ligájában hat fellépésen háromszor talált a hálóba.

[1506010] 2014-01-19 19:00:00 Levante - Barcelonax;