Premier League

A jövőben spanyol menedzser irányítja Geráék edzéseit

Hároméves szerződést kötött az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albionnal Pepe Mel, aki a klub menedzsereként dolgozik a következhető tizennyolc hónapban.

Pepe Mel lett Gera Zoltánék új menedzsere

A magyar válogatott Gera Zoltánt is foglalkoztató birminghamiek december közepén menesztették Steve Clarke-ot négy egymás követő bajnoki vereség után, mellyel a gárda a kiesőzóna közvetlen közelébe zuhant. A most kinevezett spanyol szakembert szintén az óév utolsó hónapjában küldték el a Real Betistől, mert bár az előző idényben az Európa Ligába kormányozta a zöld-fehéreket, az új szezonban pocsékul szerepelt együttesével.

"Pepe Mel egy támadó felfogású edző, akinek csapatai látványos és pozitív stílusú futballjukról híresek" - fogalmazott Richard Garlick igazgató a klub hivatalos honlapján.

A felek között már decemberben célegyenesbe fordultak a tárgyalások, az utolsó fázisban viszont megakadt a folyamat, mert az ibériai tréner saját stábját szerette volna magával hozni Angliába. Végül az a döntés született, hogy Keith Downing lesz a segítője.

Az 50 esztendős Pepe Mel eddig csupán egy alkalommal edzősködött Spanyolországon kívül, 2004-ben a brazil Corinthianst irányította. A Premier League-ben történő bemutatkozására szombaton, a Southampton elleni idegenbeli mérkőzésen kerül sor.

[1474918] 2014-01-11 16:00:00 Southampton - West Bromwich Albionx;