Átigazolás

Lewandowski orvosira utazik a Bayern Münchenhez

Német sajtóértesülések szerint a Borussia Dortmund csatára, Robert Lewandowski a hétvégén orvosi vizsgálatra utazik a Bayern Münchenhez.

Lewandowski biztosan távozik Dortmundból - fotó: AFP

Az Abendzeitung München írása szerint egyik klub sem jelentette be hivatalosan a lengyel csatár vizsgálatát, de a lap úgy tudja, Lewandowski nyári átigazolása immár biztosra vehető. A dortmundi klasszist a Real Madrid is vitte volna, de ő inkább a Bayern Münchent választotta - emlékezetes, tavasszal a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén Lewandowski négy gólt rúgott a királyi gárdának és a német csapat bekerült a döntőbe.

Lewandowskit és a Bayern Münchent nagyjából egy éve hozzák kapcsolatba egymással, tavasszal a bajorok 25 millió eurót ajánlottak érte, amire a Dortmund nemet mondott. A Borussia ezt követően megemelte a lengyel fizetését, 1,5 millió euró helyett 4,5 milliót csenget neki ebben a szezonban, de a szerződését nem tudta meghosszabbítani. Ez azt jelenti, hogy Lewandowski januártól bárkivel szabadon tárgyalhat. A Bayern tavaly tavasszal is a Dortmundból erősített, akkor Mario Götzét szerezte meg.

A Bayern München 17 fordulót követően vezeti a Bundesliga tabelláját, a Dortmund a negyedik helyen áll. A bajnoki versengés január 24-én folytatódik.

[1479146] 2014-01-24 20:30:00 Mönchengladbach - Bayern Münchenx;[1479145] 2014-01-25 15:30:00 Borussia Dortmund - Augsburgx;