Átigazolás

Megvan a Barcelona új Henrik Larssonja?

Spanyol sajtóhírek szerint januárban a Barcelona csapatához szerződhet a Verona veterán csatára, Luca Toni.

Luca Toni a Barcában?

Noha december 28-át írunk, nem kizárt, hogy Spanyolországban ezen a napon tartják az április elsejét, vagyis a bolondok napját. Az olykor igencsak túlzó spanyol sajtóban ugyanis megjelent, hogy a téli átigazolási időszakban a Barcelona együttese szerződtetheti a Hellas Verona veterán támadóját, a 36 éves Luca Tonit. A korábban a Fiorentinában vagy éppen a Bayern Münchenben is megforduló világbajnok csatár sokadvirágzását éli a veronai csapatnál, és a jelek szerint ennyi elég is volt a spanyoloknak, hogy bombaüzletet vizionáljanak.

Korábban a Barcelona egy alkalommal igazolt egy veterán támadót, mikor szerződtette a svéd legendát, Henrik Larsson. A Celtic többszörös gólkirálya kiegészítőembernek igazolt a katalán fővárosba, ahol nem okozott csalódást, hiszen 2004 és 2006 között 40 meccsen 13 gólt szerzett. 

A Barcelonával kapcsolatban már jó ideje fel-felmerül egy-egy klasszikus center szerződtetése - korábban Miroslav Klosét is összeboronálták a gránátvörös-kékekkel -, ám nehéz elképzelni, hogy pont Luca Toni jelentené a megoldást. Ugyanakkor az olasz mellett szólhat, hogy valószínűleg olcsón megszerezhető, és fizetési igénye is kicsi lehet a fiatalabb riválisokhoz képest...

A Barcelona együttese legközelebb január 5-én lép pályára, amikor is Gerardo Martino legénysége az újonc Elchét fogadja a Nou Campban. 

[1505984] 2014-01-05 16:00:00 Barcelona - Elchex;