Bajnokok Ligája

Barcelona-City és Bayern-Arsenal a nyolcaddöntőben

Hétfőn délben kisorsolták az Európai Labdarúgó Szövetség svájci központjában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait. A két slágermeccs egyértelműen a Barcelona-Manchester City és a Bayern München-Arsenal összecsapás lesz. Utóbbi két csapat az előző szezonban is a legjobb 16 között találkozott egymással.

Kié lesz a trófea május 24-én? - Fotó: AFP

A nagycsapatok közül a Manchester Unitednek előzőleg sem kellett izgulnia a sorsolás miatt, majd megkapta a papíron talán leggyengébb Olimpiakoszt. A Real Madrid elkerülte az Arsenalt vagy éppen a Manchester Cityt, a hullámzó formában szereplő Schalke lesz az ellenfele. Érdekesség, hogy Szalai Ádám korábbi klubja ellen léphet pályára, igaz, a magyar válogatott csatár nem a nagycsapatban, hanem a tartalékoknál játszott.

A Paris-Saint Germainnek vegyes érzelmei lehetnek, nem a legnehezebb, de nem is a legkönnyebb ellenfelet kapta a Bayer Leverkusen esetében. A 16-os mezőny egyetlen olasz résztvevőjének, a Milannak a hazájában bombaformában futballozó Atlético Madrid ellenében kellene megvédenie az itáliai futball becsületét. A Borussia Dortmund a csioportkör legvégén harcolta ki a továbbjutást és a Napoli közreműködésével a csoportelsőséget, a Zenitet kapta, nem panaszkodhat Jürgen Klopp.

José Mourinho meg éppenséggel örülhet, azt kívánta, hogy Didier Drogba visszatérhessen a Stamford Bridge-re - megvalósult az óhaj, a Chelsea a Galatasarayjal meccsel. Az elefántcsontparti támadó nyolc évig erősítette a londoni Kékeket, a BL-győzelem után, 2012-ben távozott.

A végére hagytuk a két szuperrangadót: a címvédő Bayern München az angol bajnokságban listavezető Arsenallal vív meg. A bajorok és az Ágyúsok az elmúlt sorozatban is a nyolcaddöntőben találkoztak egymással. A másik slágerpárosítás a Manchester City-Barcelona csatája lesz, a támadófutball két jeles képviselője mérheti össze erejét.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit a nem kiemelt csaptok otthonában, február 18-19-én és február 25-26-án, a visszavágókat pedig március 11-12-én és március 18-19-én rendezik. A sorozat döntőjére május 24-én, Lisszabonban, a Luz Stadionban kerül sor.

UEFA Bajnokok Ligája 2013-2014
Nyolcaddöntők
INFO Manchester City (angol)-FC Barcelona (spanyol)
INFO Olimpiakosz (görög)-Manchester United (angol)
INFO AC Milan (olasz)-Atlético Madrid (spanyol)
INFO Bayer Leverkusen (német)-Paris Saint-Germain (francia)
INFO Galatasaray (török)-Chelsea (angol)
INFO Schalke 04 (német)-Real Madrid (spanyol)
INFO Zenit (orosz)-Borussia Dortmund (német)
INFO Arsenal (angol)-Bayern München (német)
Kiemelés:
Első kalap: Manchester United, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München, Chelsea, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, Barcelona.
Második kalap: Bayer Leverkusen, Galatasaray, Olympiakosz, Manchester City, Schalke, Arsenal, Zenit, Milan.
Élő közvetítés: Bajnokok Ligája - a nyolcaddöntők sorsolásax