Átigazolás

Januárban is védőre vadászik a Barcelona

Nyáron nem sikerült hátvéddel erősítenie az FC Barcelonának, amely ennek ellenére is veretlenül vezeti a spanyol labdarúgó-bajnokság tabelláját. Januárban újabb próbát tesznek a katalánok.

Vertonghen (fehérben) januárban klubot válthat - fotó: AFP

Tartja magát a középhátvéd-projekt, az FC Barcelona januárban is a védelem tengelyét erősítené meg. A nyári átigazolási időszakban a Paris Saint-Germain játékosát, Thiago Silvát és Chelsea védőjét, David Luizt is célba vették, de sehol sem jártak sikerrel. Amikor Andoni Zubizarreta klubigazgató a nyári átigazolási időszakot elemezte, levonta a következtetést és azt mondta, nem mindenki akar a Barcelonában játszani. Nagy gond persze nem történt, hiszen a spanyol bajnokságban 14 forduló elteltével a Barcelona kapta a legkevesebb gólt (8), és veretlenül vezeti a tabellát. Gerardo Martino vezetőedző Puyollal, Piquével, Bartrával és a beugró Mascheranóval is megoldotta a hátsó kérdést.

Ennek ellenére a Sport című katalán lap úgy értesült, hogy januárban a Tottenham védője, Jan Vertonghen kerülhet a Barca célkeresztjébe. A 26 éves belga hátvéd iránt már a nyáron is érdeklődött a gránátvörös alakulat, amely most előnybe kerülhet, ugyanis Vertonghen annak ellenére sem érzi jól magát Londonban, hogy biztos helye van a Tottenhamben. A gondot az okozza, hogy André Villas-Boas menedzser újabban nem középen, hanem a védelem bal oldalán erőlteti a belgát, akinek nem ízlik a szerep. Az elmúlt hétvégén a Manchester City 6-0-ra verte a Tottenhamet, a védelem közepén Kaboul és Dawson borzalmas teljesítményt nyújtott, vagyis nem véletlen, hogy újabban Villas-Boas menesztéséről pletykálnak. Habár Vertonghen cáfolta, hogy rossz viszonyban lenne a portugál mesterrel, a Sport szerint elképzelhető a klubváltása. A Tottenham 25 millió euróra taksálja a védőt.

[1505955] 2013-12-01 21:00:00 Athletic Bilbao - Barcelonax;