Fogadóelőny

Máris lenyúlták Federer ex-edzőjét - újra pályán Andy Murray

A Davis Kupa döntővel a 2013-as profi tenisz szezon gyakorlatilag véget ért, ám természetesen a csendesebb időszakban sem maradhatunk érdekes tenisz hírek nélkül.

Az új névre (Fogadóelőny) keresztelt hírrovatunkban továbbra is rendszeresen jelentkezünk a teniszpályák környékének érdekességeivel, apró információkkal, hátha ezek adhatnak nektek ihletet egy-egy újabb sikeres fogadáshoz.

- Német sajtóértesülések szerint új párja van a wimbledoni döntős német Sabine Lisickinek. A Bild úgy tudja, hogy a 24 éves játékos Oliver Pocher televíziós személyiséggel jár együtt. A hírt egyikük sem kívánta kommentálni, mindenesetre az tudható, hogy a 35 éves Pocher januárban vált el feleségétől, Alessandrától, aki három közös gyermekük édesanyja is egyben.

- Nem kellett sokat várnia az új "melóra" Paul Annacone-nak. Pete Sampras és Roger Federer egykori edzőjét ugyanis az amerikai Sloane Stephens kérte fel edzései irányítására. A híres mester a közelmúltban szakított a 17-szeres Grand Slam győztes Federerrel, most pedig Stephens munkáját a hírek szerint "próbaidőre" vállalta el. A megegyezést segítette, hogy mindketten Los Angelesben élnek, a tervek szerint most legalább addig közösen készülnek, amíg Stephens el nem utazik az Australian Openre. Az amerikai játékos idén nagyszerű évet zárt, hiszen David Nainkin irányításával mind a négy Grand Slam-tornán a második héten is érdekelt volt, bejutott a TOP15-be, és a világranglista legjobb harminc helyezettje között jelenleg is ő a legfiatalabb.

- Argentínában Juan Martín del Potro és a Davis Kupa-csapattagság miatt állt a bál a napokban. Korábban mi is beszámoltunk a klasszis játékos dilemmájáról, ebben az ügyben pedig a napokban Rafael Nadal is megszólalt, aki szerint a dél-amerikai csapat akár meg is nyerheti a sorozatot, ha sikerül del Potrót rávenni a részvételre. "Két nagyszerű játékosa volt egyidőben az argentinoknak del Potro és Nalbandian személyében, de egyszerre szinte alig voltak tagjai a Davis Kupa csapatnak, talán ezért is nem nyertek" - nyilatkozta a spanyol, aki éppen a már visszavonult Nalbandian és Novak Djokovics elleni bemutató mérkőzésre érkezett meg Buenos Airesbe. Az argentinok eddig négyszer játszottak DK-döntőt, de nyerniük egyszer sem sikerült.

- Amíg a férfi mezőny nagy része már jól megérdemelt pihenőjét tölti, Andy Murray épp a napokban kezdte újra az edzéseket. A wimbledoni győztes skót az US Open utáni hátműtétét követően hosszabb pihenőt tartott, és most a napsütéses Miamiban ragadott újra ütőt. "A nap süt, újra pályán vagyok, ez egy jó nap" - ezzel felkiáltással még kedden publikálta saját Facebook-oldalán az alábbi képet:

Murray a tervek szerint novemberben Barbadoson, majd Karácsony körül Abu-Dzabiban játszik egy-egy bemutató jellegű mérkőzést, majd tervei szerint a dohai tenisztornán tér vissza az ATP-sorozat mezőnyébe.

- Amíg a legjobb női játékosok már javában a pihenőjüket töltik, a WTA megválasztotta az év visszatérőjét. A 2013-as esztendő legjobbja ilyen vonatkozásban az orosz Alisa Klejbanova lett, akinél még 2011 nyarán diagnosztizáltak egy rosszindulatú daganatot. A rák ellen közel két évig harcoló orosz játékos végül meggyógyult, és augusztusban újra játszhatott. "Meg vagyok róla győződve, hogy az életem sokkal jobb lesz mostantól, mint előtte volt" - nyilatkozta akkoriban Klejbanova, aki korábbi legjobb helyezését, a világranglista 20. helyét megcélozva vágott bele ismét az edzésmunkába.

- Több mint tíz év után rendezhet Hongkong ismét rangos teniszversenyt. Erről döntött a WTA, amely a 2014 szeptemberére egy 250.000 dollár összdíjazású versenyre adott engedélyt. Hongkong egészen 2002-ig részese volt a nemzetközi tenisz cirkusznak, igaz akkoriban még férfi tornának lehetett a házigazdája.

- Rovatunk végén pedig szokás szerint egy videóval zárunk. Bár Roger Federernek nem volt kiemelkedő éve - a saját sztenderdjei szerint - idén, azért akadtak bőven szép ütései így is. Ezekből vágtak össze egy fél órás videót, amelyet sötét téli estékre ajánlunk nektek:

  • Pro
    Cesc18
    2013. november 21., Csütörtök 12:58
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Mérkőzés győztese: Fucsovics
    • Odds:1.59
    • Eddig éri meg:1.5
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      Úgy tűnik Marcira jó hatással volt, hogy a világbajnokságon a legjobbakkal edzhetett, ugyanis az andriai challengeren eddig nagy magabiztossággal vette az akadályokat. Ymer és Haider-Maurer ellen is remekül működött az adogatása, utóbbinak még bréklabdát sem engedett, és összesen már 17 ászt ütött a torna folyamán. Az olasz Arnaboldi egy salakos challenger játékos, akinek kemény pályán ritkán terem babér. Ezen a viadalon eddig szerencséje volt a sorsolással, ugyanis Viola formán kívül van, míg Grassinak ez a szint túl kemény, így Arnaboldi, ha nem is könnyen, de eljutott a nyolc közé. A magyar fiúnak ez a borítás sokkal jobban kedvez, az adogatása acélosabb, az olasz eddig mutatott produktuma pedig meggyőzőnek semmiféleképp sem nevezhető, így Marci sikerét várjuk a hazai pályán ütögető Arnaboldi ellen.

    • Eredmény:

      6:4, 2:6, 6:7 (4-7)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.54