Felkészülés

Olasz kísérletezés, nigériai örömködés várható Londonban

Bár a világbajnoki pótselejtezők visszavágóival együtt rendezik a válogatott felkészülési találkozók javát kedden, az Olaszország-Nigéria találkozót hétfőn játsszák.

Európai, pláne az olasz csapattól szokatlan módon amolyan kirakatmérkőzés lesz ez, hiszen Londonban, a Fulham stadionjában rendezik meg. Ráadásul mindössze két nappal az után, hogy Nigéria kiharcolta a világbajnoki részvételt. Nem meglepő, hogy a Szuper Sasoknál még jócskán az ünneplés és nem a továbbiakra való felkészülés határozza meg a hangulatot.

Nigériában valószínűleg ünnepléssel telt a hétvége - Fotó: AFP

"Nagyon nagyot harcoltunk. Szeretném megköszönni a játékosaimnak, akik rengeteg áldozatot hoztak. Etiópia ellen még idegesek voltunk, ez rányomta a játékra a bélyegét" - mondta Stephen Keshi, Nigéria szövetségi kapitánya még vasárnap.

Kérdéses, hogy ilyen rövid idővel a vb-selejtező után milyen felállásban küldi pályára a csapatát a szakember, a szombaton gólt szerző Victor Obinna például biztosan nem fog játszani sérülés miatt.

Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány is kísérletezni akar, főleg Giuseppe Rossival, akit nem tudott bevetni a Németország elleni pénteki mérkőzésen.

"Balotelli az első számú középcsatárunk, most pedig meg kell találnunk, hogy ki az ideális választás mellette vagy helyette, Rossi pedig készen áll a meccsre. Elég pontos elképzeléseim vannak felállásokról, amiket használhatunk, de még kik kell gondolnunk, hogy melyik lesz a legjobb számunkra. Egyébként valószínűleg két formációt tudunk jól begyakorolni, és azokhoz meg kell találni az ideális játékosokat. Sokat kell kísérleteznem, mert nincs sok időm. Nem gondként, hanem tényként említem, hogy nincs lehetőségünk edzőtáborozni. Nem a klubedzőkkel, hanem a sok meccsel és a felsőbb irányítókkal van gondom" - festette le a szakember a válogatott edzők nehéz helyzetét.

Bármennyire is szokatlan lehet az olaszok felállása, óriási meglepetés lenne, ha egy két napja vb-szereplést ünneplő válogatott ellen nem tudnának nyerni. Ahogy lentebb scoreboardunkban is láthatjátok, a fogadóirodák is így gondolkoznak a meccsről.

[1600209] 2013-11-18 20:45:00 Olaszország - Nigériax;