Utánpótlás

Rémes játék, vereség az utolsó helyezett Albániától is

Harmadik vereségét szenvedte el a magyar U21-es válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A Bozsik Stadionban rendezett mérkőzésen egyik csapat sem tudott dominálni az első félidőben, de az albánok letámadásai okoztak inkább zavart, mint fordítva. Védenie azonban a vendégek kapusának kellett egy Adorján-szabadrúgás után.

Elnyomtak minket az albánok - Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

A szünetet követően Albánia jobban játszott, a mieinknél szinte egyáltalán nem volt összhang, egy-egy jó megoldást összevissza ellövöldözött labdák követtek, így esély sem volt igazi támadásokat építeni. Az albánoknak viszont elég volt egy villanás, Shkurtaj a bal oldalon kapta meg a játékszert, befelé kicselezte Szolnokit, majd a rövid alsóba lőtt. (0-1)

Róth Antal a küszködést látva támadó középpályásai lecserélésével próbált frissíteni a csapatán, de az utolsó cserejátékos, Vernes már kétgólos hátránynál lépett pályára. Shkurtaj ugyanis könnyedén meg tudott tartani egy labdát a tizenhatosunknál, lekészítette azt Shalának, aki szépen tekert a hálóba. (0-2)

A hajrában a magyar csapat egyetlen komoly ziccerét is kivédte Tegja kapus, így Albánia a hatodik mérkőzésén először nem kapott gólt. Ráadásul pontot is először szerzett, hiszen eddig öt vereséggel, 2-12-es gólkülönbséggel állt a tabella alján. A magyar válogatott hétfőn a néhány hete Győrben nyerő, három ponttal előtte álló Ausztria vendégeként lép pályára.

U21-es Európa-bajnokság
selejtező, 4. csoport
INFO Magyarország-Albánia 0-2 (0-0)
INFO Bosznia-Hercegovina - Spanyolország 1-6 (1-3)
 
A csoport állása: 1. Spanyolország 15 pont/5 mérkőzés, 2. Ausztria 9/4, 3. Magyarország 6/5 4. Bosznia-Hercegovina 6/6 5. Albánia 3/6
[1424492] 2013-11-14 17:00:00 Hungary U21 - Albania U21x;