NB I

Késői gólváltást követően döntetlen a Hidegkuti-szobor avatása után

  • MTI

A hajrában esett gólokkal 1-1-es döntetlen született az MTK Budapest - Budapest Honvéd mérkőzésen a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.

Döntetlen a nagy előtt szemei előtt - Fotó: MTI A kezdés után eleredt az eső, és a mély talajon nehezen alakult ki helyzet. A folytatásban sem akadt sok dolga a kapusoknak, mígnem a hajrában gyors gólváltás történt: a 83. percben Kanta, egy percre rá Hidi volt eredményes.

A hatharom.com tippje vendégsikerre számított, de döntetlen esetén a tét visszajár opcióval, így visszakaptuk a pénzünket.

A mérkőzés előtt felavatták Hidegkuti Nándornak, az MTK és az Aranycsapat legendás csatárának mellszobrát. A szobrot az MTK megalapításának 125. évfordulója alkalmából a kék-fehér klub elnöksége, labdarúgócsapata, valamint az MTK Baráti Köre állította.

Boros Péter szobrászművész alkotását a stadion szurkolói kerengőjén helyezték el, s azt Deutsch Tamás, az egyesület elnöke, Domonyai László klubigazgató, valamint Stern Péter, a baráti kör elnöke leplezte le negyedórával a szombati MTK - Budapest Honvéd NB I-es labdarúgó mérkőzés előtt.

Az ünnepi eseményen az MTK korábbi labdarúgói, valamint többi szakosztályának sikeres sportolói közül többen megjelentek. Az MLSZ-t Berzi Sándor alelnök képviselte.

Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes Hidegkuti Nándor 14 évig játszott az MTK-ban, amellyel három bajnoki címet nyert (1951, 1953 és 1958). A kék-fehérek színeiben összesen 302 mérkőzésen szerepelt és ezeken 202 gólt lőtt.

OTP Bank Liga
14. forduló
INFO MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 1200 néző, v.: Farkas
 
gólszerző: Kanta (83.), illetve Hidi (84.)
sárga lap: Fejes (2.), Kanta (93.), illetve Ignjatovic (33.), Lovric (69.), Kemenes (a lefújás után)
 
MTK Budapest: Hegedüs L. - Poór, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes - Batik (Ladányi, a szünetben), Pölöskei Zs., Kanta J. - Bese (Varga Sz., a szünetben), Eppel, Csiki (Vass P., 88.)
Budapest Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic, Lovric, Alcibiade - Nagy G. (Diarra, 78.), Job, Hidi - Vécsei, Daud (Godoy,62.), Holender (Perea, 57.)
[1480826] 2013-11-09 20:00:00 MTK - Honvédx;