Bajnokok Ligája

Lucescu Moyes további bizonytalankodására épít

Az A csoport hárompontos együtteseinek szerdai rangadója előtt Mircea Lucescu, a Sahtar Donyeck vezetőedzője abban bízik, hogy a Manchester United utóbbi időben látott gyengébb formája még nem fordul meg.

"Mindig változásokat hoz egy új edző, és időre van szükség, hogy jól működjenek a dolgok. Ezért vannak David Moyesnak gondjai mostanában. Elemeztük a United mérkőzéseit, és láttuk, hogy mindig sok változás van a csapatban. Néha négy-öt játékost is lecserél a tréner. Ekkora rotáció már hatással van a játékosok páros kapcsolataira, és problémákat okoz. A többi nagy angol csapat, a Chelsea, a Liverpool és az Arsenal nem forgatja ennyire a játékosait, és ez kulcsfaktor lehet. De ismerjük Mr. Moyest az Evertonból, tudjuk, hogy az egyik legjobb edző a Premier League-ben. Idő kell neki, hogy dolgozhasson a játékosaival, és reméljük, hogy csak holnapután találja majd meg a megfelelő felállást" - piszkálódott óvatosan Lucescu a szerdai meccset felvezető hivatalos sajtótájékoztatón.

Lucescu bízik a United további gyengélkedésében - Fotó: AFP

"Erős csapattal kell pályára lépnünk. Ukrajnában játszani nehéz, mert a Donyecknek nagyon jó mérlege van" - mondta David Moyes klubja honlapjának az ellenfélről. "Tudom, hogy eladtak néhány játékost, de még mindig vannak erős brazil labdarúgóik, nem csak ukránokra építenek. Még a Manchester Unitednek is nehéz a dolga, nincs garantálva a továbbjutás, ahogy tavaly a Manchester Citynek sem volt. Nagyon nehéz lett ez a sorozat, miután sok csapatnak megvan az anyagi ereje a megfelelő erősítésekhez."

A Vörös Ördögök az első fordulóban 4-2-re nyertek a Leverkusen ellen, múlt szerdán pedig 1-0-ra legyőzték a Liverpoolt a Ligakupában, de a kettő között simán kikaptak a Manchester Citytől, vasárnap pedig hazai pályán a West Bromwich Albiontól, azaz egyáltalán nem kiegyensúlyozott a formájuk. A Sahtar a BL-ben eddig a Real Sociedadot győzte le, az ukrán Premjer Ligában azonban nem parádézik, utóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg, és csak a harmadik a tabellán, hat ponttal a Metalliszt Harkiv mögött.

A szerdai találkozó előtt a fogadóirodák inkább a hazaiakat favorizálják, amint azt lenti scoreboardunkban is láthatjátok. Több helyen is 3-as odds felett fogadhatunk a Manchester United esetleges győzelmére.

[1573683] 2013-10-02 20:45:00 Sahtar Donyeck - Manchester Unitedx;