La Liga

Megbüntetik az Elche-Real játékvezetőjét - egy Barca-meccs miatt

megosztom

Valószínűleg felfüggesztésre számíthat Muniz Fernández spanyol játékvezető, aki szerdán teljesen jogtalannak látszó tizenegyest ítélt a Real Madrid javára az Elche elleni mérkőzésen.

A bírót azonban nem azért bünteti meg a spanyol szövetség Játékvezetői Bizottsága, mert szerdán büntetőt adott a Realnak, miután Pepe magára rántotta a hosszabbításban egy szögletnél Carlos Sánchezt. Még a két fordulóval ezelőtti Barcelona-Sevilla meccsen mutatott teljesítményével voltak elégedetlenek.

Már egy korábbi meccse miatt is büntetés vár Muniz Fernándezre - Fotó: AFP

Akkor egygólos Barca-vezetésnél érvénytelenítette a vendégek találatát, mivel szerinte a katalánok kapujába fejelő Juan Cala lökte Dani Alvest. Úgy tűnik, a szövetség illetékes bizottsága ezzel nem értett egyet, és a spanyol média szerint felfüggesztés vár a bíróra. Ráadásul biztosra veszik, hogy a szerdai tevékenységét is alaposan ki fogja elemezni a JB, így további szankciókra is számíthat.

Muniz Fernándezt a Real elleni meccs után néhány tucat Elche-szurkoló szidalmazása közepette rendőrök kísérték az őt szállító autóhoz, majd egy rendőrautó felvezetésével távozott a mérkőzés helyszínéről.

A Real Madrid a 91. percig 1-0-ra vezetett az újonc otthonában, ám a hazaiak Boakye fejesével egyenlítettek. Úgy tűnt, az Elche pontot ment, ám öt perccel később egy vendégszögletnél Pepe és a hazai csapat középpályása, Carlos Sanchez addig űzte és húzta egymást, míg a portugál magára rántotta őrzőjét. Némi meglepetésre César Muniz játékvezető büntetőt ítélt a madridi csapat javára. A 11-est Cristiano Ronaldo gólra váltotta, így a királyi gárda 2-1-re győzött. Az Elche játékosai nem csak ekkor, hanem korábban is okkal kérdőjelezték meg a bíró döntéseit. A Real játékosa, Sergio Ramos egy szabálytalanság után megkaphatta volna második sárga lapját, de megúszta a kiállítást, míg Ronaldo szabadrúgásgólja előtt véleményes volt Muniz ítélete.

[1505866] 2013-09-25 22:00:00 Elche - Real Madridx;
megosztom