Női kézilabda BL

Mi elbírtuk az esélyesek terhét - Elek Gábor

Ha nem is a korábban többször megcsodált látványos játékkal, de kiharcolta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörébe jutást az FTC-Rail Cargo Hungaria, így a címvédő Győri Audi ETO mellett a másik zöld-fehér együttesért is szoríthatunk októbertől az elitsorozat főtábláján. A Népligetben rendezett selejtezőtorna tapasztalatairól Elek Gábor vezetőedző beszélt a IX. kerületi klub hivatalos honlapján.

Újra a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet Elek Gábor csapata

"Ez a csapat még nem volt olyan helyzetben, hogy ennyire esélyes legyen egy olyan tornán, amely a létét határozza meg" - mondta a zöld-fehérek trénere a fradi.hu-nak adott interjújában. "Ez mindkét napon görcsössé tett minket az első félidőkben. Ismerjük a hivatkozásokat bizonyos sportágakból, ahol azt mondják, hogy az esélyesek terhét nem bírtuk el... Jelentem, mi elbírtuk! Csak nem úgy, ahogy ezt esetleg elvárták volna tőlünk. Ennek ellenére mindkét mérkőzés második félidejében önmagunkhoz méltóan kézilabdáztunk. Főleg vasárnap. Iszonyatosan nagy teljesítmény volt, amit vasárnap a második játékrészben kiraktunk a pályára, ellensúlyozva az első félidőt. Mindkettőt mi csináltuk az elsőt és a másodikat is. Végül is ez most elég volt a főtáblára jutáshoz. A továbbjutást csapatként vívtuk ki. Számomra ezek a legkedvesebb győzelmek, amikor borzasztóan akarjuk és egységesen akarjuk a sikert. Ez igaz a kispadra és a lelátóra is. Szeretném kiemelni a szurkolóinkat is, akik nagymértékben járultak hozzá a sikeres szereplésünkhöz. Amikor a legnagyobb bajban voltunk, akkor mellénk álltak, segítettek és átlökdöstek minket a holtpontokon."

Elek Gábor hozzátette, annak ellenére, hogy a Ferencváros saját közönsége előtt játszhatta mérkőzéseit a selejtezőben, a játékvezetésen sem lehetett érezni a hazai pályát. A szakember úgy fogalmazott, azt senki nem mondhatja, hogy csapata bírói segítséggel harcolta ki a főtáblás szereplést az elitsorozatban.

A ferencvárosi sikert némileg beárnyékolja Triscsuk Krisztina súlyos sérülése. Az Érd irányítóját Tomori Zsuzsanna továbblendülő lövőkeze találta arcon a vasárnapi döntőben, melyet követően az egy esztendővel ezelőtt honosított játékost kórházba kellett szállítani. Az eset után az érdiek hevesen reklamáltak, ám a játékvezetők nem ítélték szándékosnak a Bajnokok Ligája tavalyi gólkirálynőjének mozdulatát.

A Ferencváros a BL-csoportkörében a montenegrói Buducsnoszt Podgorica, a dán Midtjylland, valamint a lengyel MKS Lublin ellen lépnek pályára, az első fordulót október elején rendezik. Az Érd a Kupagyőztesek Európa-kupájában folytatja nemzetközi szereplését holland vagy lengyel ellenféllel szemben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája
selejtező
döntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉTV-Érd 31-24 (13-16)
bronzmérkőzés:
Lokomotiva Zagreb (horvát)-Zug (svájci) 35-24 (18-10)
 
A torna végeredménye: 1. FTC, 2. Érd, 3. Zagreb, 4. Zug