La Liga

Madridban imádják, Barcelonában gúnyolják a "walesi herceget"

A spanyolországi sportsajtó hovatartozástól erőteljesen befolyásolva értékelte Gareth Bale bemutatkozását a Real Madridban.

A fővárosi lapok vasárnapi kiadásai, illetve weboldalai természetesen elégedettek voltak a Tottenhamtől érkezett játékossal, aki gólt szerzett a Villarreal elleni, 2-2-vel véget ért szombati bajnokin.

"Bale, és egy pont" - írta a Marca, amelynek szakírója, Hugo Cerezo szerint a walesi "megérte az árát, ezért játszhatott már három edzés után a Realban, ráadásul a nagy játékosok sorsszerűen jól kezdenek, Bale pedig egész életében arról ábrándozott, hogy a fehér mezben pályára lép, és gólt szerez."

Madidban összhangot láttak, Barcelonában épp azt nem - Fotó: AFP

Az AS és az El País szintén elégedettek voltak a szélsővel, a Real Madrid játékával már nem annyira. "Bale betalált!... Diego López védett" - írta előbbi, utóbbi pedig "A Villarreal játszotta a focit, Bale lőtte a gólt" - címmel jelentette meg tudósítását. Az AS nyíltan madridista publicistája "walesi hercegként" hivatkozott a játékosra, aki szerinte "válaszolt az átigazolása által felvetett nagy kérdésekre."

A Real korábbi ifijátékosa, egy helyi zenekar jelenlegi énekese szerint Bale "jobb volt, mint amire számíthattunk. Elhivatott volt, részt vett a játékban, nem volt félénk, amikor kockáztatni kellett. Intenzív, nagy tempójú meccs volt, amiből viszont egyáltalán nem lógott ki."

A nagy rivális Barcelonához közel álló lapok természetesen jóval kevesebbre értékelték a walesi szombati teljesítményét, inkább csipkelődő hangnemet ütöttek meg vele kapcsolatban.

A Sport szerint "messze van a legjobb állapotától", a vasárnap szerződést hosszabbító Cristiano Ronaldóra, mint "elméleti csapattársra" hivatkozik a lap, mintegy reménykedve abban, hogy a két dudás nem fog megférni a csárdában.

Az El Mundo Deportivo arról írt, hogy a walesi és a portugál körülbelül addig működtek együtt, amíg a meccs elején pacsiztak egyet. Szerintük sem volt tehát összhang a két rekordárú játékos között, viszont úgy látták, hogy "Bale gyorsan rájött, miről szól madridinak lenni, négy perc után már nyavalygott a játékvezetőnek."

Bagoly mondja...

[1505595] 2013-09-14 22:00:00 Villarreal - Real Madridx;