Tenisz

Marosi Katalin tartja magát terveihez, befejezi pályafutását

  • hatharom.com
  • MTI
megosztom

Bejelentette visszavonulását Marosi Katalin. A 33 éves teniszező utolsó fellépése a New Yorkban zajló amerikai nyílt bajnokságon volt, amelyen párosban a második fordulóban búcsúzott.

Marosi Katalin visszavonul - Fotó: MTI

Marosi a női versenyeket szervező WTA adatai szerint karrierje során egyesben 393 győzelmet aratott és 297 vereséget szenvedett el, míg párosban 354/288 ez a mutató. A játékos egyesben 15, párosban pedig 31 kisebb, azaz ITF-tornán diadalmaskodott. Legjobbjaként 2000 májusában a 101. volt egyesben a világranglistán, párosban pedig idén májusban a 33. helyen állt. Pályafutása során összesen 721 400 dollár (körülbelül 159,65 millió forint) pénzdíjat nyert.

Marosi 2000-ben Mandula Petra oldalán negyeddöntős volt a sydneyi olimpián. Ugyanebben az évben Wimbledonban a második fordulóba jutott, a 2001-es Ausztrál Open óta viszont egyszer sem jutott főtáblára Grand Slam-tornán. Párosban a szintén Ausztráliában elért harmadik körös szereplése volt a legjobb eredménye 2000-ből. Az idei évben Wimbledonban már az első fordulóban búcsúzott, a másik nagy tornán egy-egy mérkőzést tudott nyerni aktuális párjával.

megosztom