Bajnokok Ligája

Allegri tart a PSV-től, a Lyon edzőjének az Európa Liga is jó lenne

Amint azt valószínűleg tudjátok, kedden este kezdődik a Bajnokok Ligája kvalifikációjának utolsó fordulója, amikor már néhány selejtezőre kényszerített nagyágyú, így például az AC Milan is bekapcsolódik a sorozatba. Felvezetésünk részeként a vezetőedzők sajtótájékoztatóiba "hallgattunk" bele.

A keddi játéknap legnagyobb hírű csapata egyértelműen a Milan, amely egy szintén jól csengő nevű ellenféllel, a PSV Eindhovennel találkozik. A hollandok azért ma messze nem olyan erejű csapattal vonulnak fel, mint mondjuk a Koeman fémjelezte 1988-as BEK-győztes csapatuk vagy a 2005-ben BL-elődöntős együttesük, de Massimiliano Allegri, az olaszok vezetőedzője nem veszi őket félvállról. Sőt, bizonyos tekintetben többet vár tőlük, mint saját csapatától.

Allegri kicsit félti csapatát a PSV-től - Fotó: AFP

"Ez a megmérettetés hasonló egy negyeddöntőhöz, hiszen 180 perc alatt dőlnek el a dolgok. Az egyetlen különbség a két csapat között, hogy a PSV már túl van néhány bajnokin, és mi fizikailag valószínűleg egy kicsit gyengébbek leszünk. Számunkra ez az első igazán fontos mérkőzés, noha már játszottunk edzőmeccseket nagy nevű együttesekkel. Balotelli térdsérülése a múlté, Pazzini viszont októberig nem játszhat. Petagna áll még a rendelkezésemre csatárposzton, aki tehetséges, de nincs még nemzetközi tapasztalata" - írta le csapata helyzetét a szakember.

Philip Cocu, a PSV trénere előzetesen annak örül, hogy egy nagy ellenféllel szemben jó párharcot játszhatnak: "Ez egy nagyszerű kihívás. Kemény sorsolást kaptunk, nehéz feladatot kell megoldanunk, hogy a főtáblára jussunk. Remek összecsapás lesz, és egy igazán jó csapat ellen mérethetjük meg magunkat. Ők ugyan még a csapat kialakításával foglalkoznak, de biztos vagyok benne, hogy sok nagyszerű játékosuk áll készen. A célunk a továbbjutás, meg fogjuk próbálni, aki pedig nem hisz ebben, az akár otthon is maradhat."

Valószínűleg az Allegri által is említett formakülönbségek miatt óvatosan bánnak a párharccal a fogadóirodák, nagyon közel mozognak egymáshoz a két csapat oddsai. Az biztos, hogy az egyik legnagyobb harcot várhatjuk a két csapattól.

[1547140] 2013-08-20 20:45:00 PSV Eindhoven - AC Milanx;

Szintén érdekes lehet a francia Lyon és az előző idényben a spanyol bajnokságban a legnagyobb meglepetést okozó Real Sociedad párharca. Utóbbiak kerete jócskán átalakult a nyáron, így a hatharom.com tippje is a hazaiak sikerére számít, ugyanakkor érdekes, hogy Remi Garde, az előző körben a Grasshopperst búcsúztató Lyon edzője nem tartaná tragédiának az esetleges vereséget sem.

"Nagy a különbség Zürichhez képest. Most már biztos, hogy valamelyik európai kupában fogunk játszani. Ha nem a BL-ben, akkor az EL-ben. Szeretnénk a Bajnokok Ligájában szerepelni, de már nem a sötét űr van a lábunk alatt. Az Európa Ligában szerepelni is jó lenne. Már nincs rajtunk nyomás" - mondta a vezetőedző.

[1547137] 2013-08-20 20:45:00 Lyon - Real Sociedadx;

Egyértelmű favoritként tekinthetnénk a nevek alapján a Sahtyor Karagandi-Celtic párharcban a skótokra, de nem feledkezhetünk meg az óriási távolságról, amit a vendégeknek meg kellett tenniük, és arról sem, hogy a kazahok korábban az utóbbi években rendszeres BL-résztvevő BATE Boriszovot búcsúztatták.

Neil Lennon, a Celtic menedzsere sem is felhívta ezekre a figyelmet: "Több tapasztalatunk van, mint az ellenfélnek, de nekik remek a hazai mérlegük. Legyőzték azt a BATE-t, amely tavaly 3-1-re verte otthon a Bayern Münchent. Megpróbáltuk a lehető legtöbb információt begyűjteni róluk, mivel más fajta, más kultúrájú futballt játszanak, mint amihez hozzászoktunk. Ehhez minél gyorsabban alkalmazkodnunk kell. A párharc persze két meccsen dől el, de szeretnénk egy jó eredménnyel hazautazni."

Az időeltolódás miatt a Sahtyor-Celtic meccset már magyar idő szerint 17 órakor elkezdik.

[1547136] 2013-08-20 17:00:00 Shakhtyor Karagandy - Celticx;

Az orosz bajnokságot öt meccsen megszerzett tíz ponttal kezdő, a hétvégén az Anzsi Mahacskalát 3-0-ra legyőző Zenit ezúttal Portugáliába látogat. A Pacos Ferreirára néhány korábbi csapathoz hasonlóan nem tekinthetünk rutinos együttesként, de Luciano Spalletti, az oroszok olasz mestere nem írja le őket.

"A Bajnokok Ligája kapcsán mindig azt szoktam mondani, hogy 50 százalék esélye van mindkét félnek. Ugyanakkor azt is elmondom a játékosaimnak, hogy ez egy olyan lehetőség, amit nem szabad kihagyni. A szép emlékeket viszont a múltban kell hagyni, azok nem jelentenek előnyt. Csak a csapat aktuális formája, viselkedése fog számítani. Senki nem fogja a kezünkbe adni a győzelmet" - figyelmeztetett a szakember, akinek csapatát a fogadóirodák azért egyértelmű esélyesként kezelik.

[1547139] 2013-08-20 20:45:00 P.Ferreira - Zenit Szentpétervárx;