Ferencváros

Moniz több pozitívumot látott, próbajátékos is gólt szerzett

A Szekszárd elleni szombati mérkőzéshez hasonlóan szerdán délután is 4-1-re győzött a labdarúgó OTP Bank Liga július végi rajtjára készülő Ferencváros, az "áldozat" ezúttal a másodosztályú Vasas volt a Puskás Ferenc Stadionban. Ricardo Moniz, a zöld-fehérek holland mestere több pozitívumot látott a hétvégi találkozóhoz képest.

"Elégedettebb vagyok, mint a Szekszárd elleni mérkőzést követően voltam" - fogalmazott Ricardo Moniz a fradi.hu-nak. "A próbajátékosok közül volt, aki tudott bizonyítani, volt, aki nem. Az ő sorsuk hamarosan eldől, lehet látni, hogy ki az, aki elbírja viselni azt a nyomást, ami a Fradival jár. Kicsit fáradt volt a csapat, de így is meg tudta mutatni, hogy nem egy gyenge társaság. Külön pozitívum volt a szurkolók jelenléte, mivel akkor is bátorították a csapatot, amikor látszott, hogy egyáltalán nem friss és nincs csúcsformában."

A Ferencvárosban több próbajátékos is szerephez jutott, közülük a 18 esztendős bosnyák támadó, Mirza Halilagic gólt is szerzett. Pályára lépett még a próbázók közül a Feyenoordot és a Hamburgot is megjárt brazil balhátvéd, Jean Carlos Dondé, a szerb középső védő, Mario Maszlacs, valamint Elek Róbert, Nagy Ádám és Nagy Dominik is. Utóbbi gólpasszt adott Halilagicnak.

A zöld-fehérek következő felkészülési találkozójukat Telkiben, a marokkói Raja Casablanca ellen vívják szombaton.