Wimbledon

Az égiek most del Potróval voltak, pedig csúnya sérülésnek tűnt - videó

Nem mindennapi bravúrt hajtott végre az argentin Juan Martín del Potro, aki a David Ferrer elleni wimbledoni negyeddöntő elején komoly térdsérülést úszott meg.

Szerdán délután a felső ág negyeddöntőit rendezték meg a wimbledoni tenisztornán a férfiaknál, ahol Juan Martín del Potro három szettben győzte le a negyedik kiemelt spanyol David Ferrert. Az igencsak sérülékeny argentin játékos már az első játszma elején ráhozta a szívbajt rajongóira és vélhetően saját magára is, hiszen az alábbi videóban is látható labdamenet során a csodával határos módon tudta csak elkerülni a komoly (térd)sérülést.

A képeket látva kevesek döbbentek volna meg egy újabb súlyos sérülésen, de az égiek most del Potróval voltak, aki - igaz egy hatalmas kötéssel a bal térdén - tudta folytatni a találkozót, és végül nyert, így készülhet a Novak Djokovics elleni pénteki elődöntőre. Érdekesség, hogy az idei londoni Grand Slam-tornán több játékos is panaszkodott a korábbihoz képest sokkal csúszósabb fűre. Hogy az érvelésükben lehet valami, azt alátámasztja az a tény is, hogy a torna eddigi másfél hete során már 13 játékos volt kénytelen visszalépni frissen, a wimbledoni füvön összeszedett sérülése miatt.