Barcelona

Neymarral a fedélzeten megfontolnám Messi eladását - Cruyff

Johan Cruyff ezúttal sem rejti véka alá véleményét. Az FC Barcelona egykori játékosa és edzője szerint Neymarral a fedélzeten a katalán klubnak fontólra kéne vennie Lionel Messi eladását.

Cruyff

A hollandok egykori legendás játékosa a Marcának nyilatkozott Neymarról, Messiről és amit a világklasszis duó jelenthet az FC Barcelonának.

"Neymar rendkívül tehetséges, de előbb látnunk kell, hogy miként jön ki a többiekkel - mondta Cruyff. - Ez problémát okozhat. További gondot jelenthet az aláírási bónuszként kapott 40 millió euró is az öltözőben. Aztán ott vannak a szabadrúgások, Neymar és Messi is kiválóan rúgja ezeket. Ki fogja elvégezni? Az sem egyszerű, hogy Neymart a Nike, Messit pedig az Adidas támogatja. Ez mind-mind gondokat eredményezhet. Neymarral a fedélzeten én számításba venném Messi eladását. Egyesek egyetértenének ezzel, mások nem. Egy csapatról beszélünk, a játékosokról és a dolgokról, ami az egészet körül veszi. Jelen helyzetben túl sok a kockázati tényező. Ezért rendkívül nehéz menedzselni egy ilyen kaliberű játékoskeretet."

A Marca újságírója zárásként megjegyezte, Neymar és Messi akár félelmetes duót is alkothatnak.

"Kétségtelen, hogy jól és rosszul és végződhet a dolog - reagált a holland. - Viszont túl nagy a rizikó. Én ezt nem vállaltam volna be, nem szerződtettem volna Neymart."