Átigazolás

Carroll hat évre aláírt a Kalapácsosokhoz, húszmilliót bukott rajta a Pool

Andy Carroll aláírta hat évre szóló szerződését a West Ham United labdarúgócsapatánál.

A kilencszeres válogatott csatárt 2011 januárjában, az átigazolási piac utolsó napján 35 millió fontért vásárolta meg a Liverpool a Newcastle Unitedtől a Chelsea-hez távozott Fernando Torres pótlására. A 24 éves csatár nem váltotta meg a világot az Anfielden, másfél idény alatt 58 meccsen 11 gólt szerzett. Tavaly nyáron a Vörösök kölcsönadták Londonba, ahol többször sérülések hátráltatták, de mérlege jobb volt, 24 mérkőzésen hétszer volt eredményes. Az angol média úgy tudja, 15 millió fontot fizet érte a West Ham, vagyis a Liverpool nagyot bukott a néhány éve csodagyereknek tartott támadón.

Carrol már kedden este átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, a hírek szerint heti 117 ezer eurós fizetést kap a Kalapácsosoktól, ő lesz az egyesület történetének legdrágább és legjobban fizetett játékosa.

"Fantasztikus, hogy ehhez a klubhoz tartozom. Nagyon élveztem az előző szezont, ezért tértem vissza, és köteleztem el magam hosszú távra. A szurkolók, a társak és maga a klub is csodálatos, itt akarom folytatni a karrierem. A szezon végén sok időt kaptam gondolkodni, de hiányzott a csapat, és ezért vagyok újra itt" - nyilatkozta Carroll.