Átigazolás

A Barcának a Real védője kell

A spanyol TV3 értesülései szerint a Barcelona ajánlatot készül tenni a Real Madrid francia védőjéért, Raphael Varane-ért.

A mindössze 20 éves hátvéd José Mourinho regnálása alatt került a király gárdához, ahol az idei évben már egyértelműen az egyik legmegbízhatóbb hátsó embere volt a csapatnak. A szezon végén térdműtéten áteső Varane-t az idény egyik nagy felfedezettjének tartják Spanyolországban, ezért különösen meglepő a katalánok szándéka.

Nyílt titok, hogy a Barcelona csapata védőgondokkal küszködik, így a nyári átigazolási időszakban Sandro Rossel elnök és a klubvezetők egy nemzetközi szinten is klasszisnak számító védő leigazolását tervezik. Korábban emlegették a gránátvörös-kékekkel kapcsolatban Mats Hummels nevét is, de a dortmundi bástya vélhetően marad jelenlegi klubjánál. 

A TV3 televízió beszámolója szerint a Barcelona most megpróbálja elcsábítani az ősi rivális tehetségét, Florentino Pérez asztalára pedig egy 30 millió euróról szóló ajánlatot készül letenni.

Érdekesség, hogy spanyol források szerint a Real Madrid a katalánok U21-es válogatott középpályását, a Xavi, Iniesta és Fabregas mögött csak epizódszerephez jutó Thiago Alcantarát szemelte ki magának....