Roland Garros

Djokovics és Nadal is három szettben győzött az álomelődöntőért

A címvédő Rafael Nadal és a világelső, tavaly finalista Novak Djokovics is bejutott a legjobb négy közé a francia nyílt teniszbajnokságon. A spanyol Stanislas Wawrinkát, a szerb Tommy Haast győzte le, a döntőért egymással mérkőznek meg.

Djokovics Tommy Haasszal találkozott, aki 2005 óta a legidősebb játékosként, 35 évesen jutott egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe. A 12. helyen kiemelt német tulajdonképpen nem játszott rosszul, de az első szettben elég volt egyszer elbuknia adogatását ahhoz, hogy hátrányba kerüljön. A második játszmában első szervái különösen jól sikerültek, 90 százalék felett ütötte be ezeket, a rövidítésében minibrékelőnye volt, hiába. A harmadik felvonásban Haas kétszer is brékelt, de így sem tudott szépíteni. A szerb világelső Djokovics zsinórban 12. alkalommal jutott elődöntőbe Grand Slam-tornán.

A korábbi világelső spanyol Nadal - aki hét hónapos kihagyást követően februárban tért vissza, azóta pedig mind a nyolc tornán, melyen elindult, döntőbe jutott, és hatot meg is nyert - még ennél is könnyedebben lépett túl a kilencedikként rangsorolt svájci Stanislas Wawrinkán.

A két sztárteniszező az elődöntőben egymással a találkozik. Ez lesz a 35. összecsapásuk, összesítésben Nadal vezet 19-15-re. Legutóbbi mérkőzésüket a monte-carlói torna fináléjában Djokovics nyerte. Tavaly a Roland Garros döntőjében találkoztak egymással, akkor Nadal négy szettben diadalmaskodott.

Eredmények:
Férfi egyes, negyeddöntő:
Djokovics (szerb, 1.)-Haas (német, 12.) 6:3 7:6(7-5), 7:5
Nadal (spanyol, 3.)-Wawrinka (svájci, 9.) 6:2, 6:3, 6:1
Kedden játszották:
Tsonga (francia, 6.)-Federer (svájci, 2.) 7:5, 6:3, 6:3
Ferrer (spanyol, 4.)-Robredo (spanyol, 32.) 6:2, 6:1, 6:1
Az elődöntőben:
Djokovics-Nadal, Ferrer-Tsonga
 
Korábban, Női egyes, negyeddöntő:
Sarapova (orosz, 2.)-Jankovics (szerb, 18.) 0:6, 6:4, 6:3
Azarenka (fehérorosz, 3.)-Kirilenko (orosz, 12.) 7:6 (7-3), 6:2
Kedden játszották:
S. Williams (amerikai, 1.)-Kuznyecova (orosz) 6:1, 3:6, 6:3
Errani (olasz, 5.)-A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 7:6 (8-6)
Az elődöntőben:
S. Williams-Errani, Azarenka-Sarapova