NB I

Ötöst adott a Videoton a Kecskemétnek, készülhet az ezüstös ünnep

Magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott a Videoton a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó előtti, 29. fordulójában Kecskeméten, így gyakorlatilag megszerezte az ezüstérmet a bajnokságban. A székesfehérváriak tökéletesen hajtották végre a begyakorolt pontrúgás-variációkat, melyekhez csak asszisztáltak a hazaiak.

Pintér Attiláék levonultak volna... A bajnok Győri ETO mestere a Debrecen elleni szerdai kupadöntő után kifogásolta, hogy a Bozsik Stadion gyepszőnyegét túllocsolták. Nos, a kecskeméti játéktér állapotáért leginkább az időjárás volt okolható, mindenesetre alaposan megnehezítette a játékosok dolgát, hogy a labda megállt a tócsákban, az esővíz pedig csak úgy spriccelt mindenfelé egy-egy becsúszás vagy kitámasztási szándék során. A csapatok ennek ellenére nem óvatoskodtak, és bár komoly tétje csak a vendégek számára volt a vasárnap esti randevúnak, a KTE futballistái sem a nyári vakációt tervezgették. Még kétgólos hátrányban sem, merthogy bő húsz perc elteltével nagy lépést tett a biztos ezüstérem felé a Vidi. Előbb Gyurcsó Ádám felívelése után Juhász Roland fejelt szép mozdulattal a hálóba (0-1), majd a védőnégyes másik tagja, Szolnoki Roland gondolt egyet és lőtt távolról kapura, Borszéki Csaba kapus a nedves játékszert csúnyán "bevédte", így született meg a fiatal bekk első élvonalbeli gólja (0-2). Tovább rohamoztak a vendégek, de a kecskeméti védelem ebben az időszakban stabilan állt a lábán, elől pedig... Elől pedig elég volt egyetlen fineszes, váratlan megoldás, Rajczi Péter sarkazása, ami három székesfehérvári védőt is becsapott, Mohl Dávid állítgatás nélküli tekerése méltó befejezése volt az akciónak. (1-2)

Torghelle Sándor (balra) és Mohl Dávid nemcsak egymással, a talajjal is megküzdött - Fotó: vidi.hu

Az öltöző felé baktatva a hazai gólszerző határozottan állította, hogy a második félidőben megfordítják az állást, ám azzal nem kalkulált, hogy a Videoton nem kivárásra játszik majd, hanem minél hamarabb le akarja zárni a mérkőzést. José Gomes fiai ezt röpke tíz perc alatt meg is tették, kihasználva a házigazda bekkek hibáit. Gyurcsó szöglete és Juhász veszélyes fejese után a kapusról kipattanó labdát Torghelle Sándor vágta közelről a kapuba (1-3), Paraiba lövése pedig egy védőn megpattanva talált utat a hálóba (1-4). Horváth Ferenc csapata fásultan, kevés elképzeléssel vezette támadásait, sőt, még azzal a lehetőséggel tudott élni, amit az ellenféltől kapott. Tóth Balázs például karjánál fogva rántotta földre Rafael Burgost, de Mohl középre lőtte a tizenegyest, Tomas Tujvel hárított. A történetet végül Juhász foglalta keretbe, aki a naplemente által rózsaszínre "festett" ég alatt pontosan fejelt a kapuba Gyurcsó sarokrúgása után. (1-5)

Sikerével a Videoton - ha matematikailag még nem is - gyakorlatilag megszerezte az ezüstérmet a bajnokságban, a piros-kékeket pontszámban és a győzelmek számában ugyan még utolérheti a Honvéd az utolsó fordulóban, de a Videoton gólkülönbsége tizenöt találattal jobb a kispestieknél.

OTP Bank Liga
29. forduló
KTE-Phoenix Mecano-Videoton FC 1-5 (1-2)
Széktói Stadion, 1500 néző, vezette: Oláh Gábor
Gólszerző: Mohl (37.) illetve Juhász (16., 85.), Szolnoki (22.), Torghelle (53.), Paraiba (62.)
Sárga lap: Vaskó (69.), Mohl (79.) illetve Gyurcsó (29.), Mitrovics (70.), Tóth B. (81.) Caneira (83.)
Kiállítva: -
 
KTE: Borszéki - Mogyorósi, Póti, Vaskó, Forró - Nagy P. (Patvaros, 78.), Vukaszovics, Szavics (Balázs Zs., a szünetben), Mohl - Burgos, Rajczi (Salami, 68.)
Vezetőedző: Horváth Ferenc
 
Videoton: Tujvel - Szolnoki, Juhász, Caneira, Stopira - Vítor Gomes, Mitrovics (Tóth B., 78.) - Gyurcsó, Kovács I. (Lupeta, 71.), Paraiba (Nikolics N., 78.) - Torghelle
Vezetőedző: José Gomes