Bajnokok Ligája

Még sosem tapasztalatam ilyet - Heynckes

Jupp Heynckes három évtizedes edzői tapasztalattal a háta mögött is úgy gondolja, rendkívüli szezont koronázhat meg a Bayern Münchennel a Bajnokok Ligája szombati döntőjében. A Wembleyben a hazai rivális Borussia Dortmun lesz a bajorok ellenfele.

"Korábban sosem tapasztaltam ilyet, ezért olyan különleges ez a szezon. Szinte minden rekordot megdöntöttünk. Normál esetben, ha rengeteg gólt rúgsz, azt is elismerik, de... olyan játékosok, mind Arjen Robben, Franck Ribéry, Mario Gomez, Mario Mandzukic, Thomas Müller, Xherdan Shaqiri, mind megtanultak kiválóan védekezni. Ez elengedhetetlen a mai labdarúgásban" - nyilatkozta a 68 éves szakember.

"A futball megváltozott, egyre bonyolultabb. Például gyorsabb, sokkal kevesebb tér áll rendelkezésre, vagyis kis helyen kell játszanod és érvényesülnöd. Így a játékosok, a generációk is változtak, manapság teljesen máshogy kell velük kommunikálni" - vélekedett Heynckes.

A bajor együttes már hat fordulóval a vége előtt megnyerte a Bundesliga 2012-2013-as kiírását, döntős a német kupában, a Bajnokok Ligájában 2010 óta harmadszor jutott döntőbe, de az Inter majd tavaly hazai pályán a Chelsa ellen is elbukott. Most a Dortmund ellenében hódítaná el a serleget.

[1439428] 2013-05-25 20:45:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;
Szerinted ki nyeri idén a labdarúgó Bajnokok Ligáját?x;