NB I

Hat nyeretlen meccs után, hátrányból fordítva győzött a Diósgyőr

A Kecskemét ugyan a hajráig vezetett Diósgyőrben, a hazaiak végül fordítani tudtak, így április eleje óta először győzött az OTP Bank Ligában.

A jobban kezdő Diósgyőr a 12. percben már vezetést szerezhetett volna, hiszen Vaskó kezezése miatt bünetetőhöz jutott. Luque azonban egy gödör miatt hosszan igazgatta a labdát a tizenegyesponton, és végül nagyon gyengén, laposan középre lőtt, az eldőlő Antal pedig lábbal védeni tudott.

Ez a jelenet meg is zavarta egy kicsit a hazaiakat, a Kecskemét pedig át tudta venni a kezdeményezést. A 23. percben pedig gólt is szereztek a vendégek, szabálytalan körülmények között, de a játékvezető megadta a találatot. Egy felső léc után visszaemelt labdát Hullám a kezével vett át, a kitörő Ribansky mellett középre, ott Rajczi a hálóba passzolt. (0-1)

José Luque, a Diósgyőr csapatkapitánya pacsizik a szurkolókkal.

A folytatásban is a KTE volt fölényben, de a helyzet kevés volt, majd a szünet után tudott újra fölénybe kerülni a DVTK. Egy szöglet után Fernando fejesét, később Seydi ziccerét, majd Gohér távoli lövését is védte Antal. A vendégek kapusa a 77. percben már tehetetlen volt, amikor Gohér közelről próbálkozhatott. A hátvéd köténygóllal egyenlített. (1-1)

Ez után nem sokkal a vezetést is megszerezte a Diósgyőr: Seydi kapott egy ívelt labdát a tizenhatoson belül, a kapu felé kotorta a rá törő Antal mellett, aki elütötte, így tizenegyest és második sárga lap miatt kiállítást is ítélt a játékvezető. Újra Luque állt oda a büntetőhöz, de ezúttal cserelehetőség hiányában már nem valódi kapus, hanem Póti állt vele szemben. A spanyol ezt ki is használta, félmagasan lőtt a hálóba. (2-1)

A hajrában a Kecskemétnek volt még esélye a pontmentésre, de Balázs nagy helyzeténél Ribansky még nagyobbat védett. A másik oldalon Rudolf lapos kísérletét a vészkapus Póti is hárította, de így is győzött a Diósgyőr, amely április eleje, a Videoton elleni mérkőzés óta először szerzett három pontot.

OTP Bank Liga
28. forduló
Diósgyőri VTK - Kecskeméti TE Phoenix Mecano 2-1 (0-1)
Diósgyőr, 3000 néző, v.: Németh Á.
gólszerző: Gohér (77.), Luque (79., 11-esből), illetve Rajczi (23.)
sárga lap: Ribánszki (23.), Kádár (39.), Seydi (88.), illetve Diaz (31.), Nagy P. (33.), Mogyorósi (90.)
kiállítva: Antal (79.)
 
Diósgyőr: Ribansky - Vági, Vadász, Kádár, Gohér - Takács P., Elek (Rudolf, 63.)- Gallardo (Nagy T., 86.), Fernando, Luque - Seydi (Bacsa, 88.)
Kecskemét: Antal - Mogyorósi, Póti, Vaskó, Forró - Mohl - Hullám (Pekár, 65.), Nagy P., Diaz - Salami (Balázs, 78.), Rajczi (Burgos, 68.)