Kosárlabda

Hanga Ádám a Real Madridban?

Spanyolországban egyre inkább témát szolgáltat Hanga Ádám nyári klubváltása, a Manresa magyar válogatott kosarasával több sztárcsapatot is szóba hoztak a napokban.

Hanga rengeteget feljődött az elmúlt két évben, a nyáron ennek meg is lehet a gyümölcse

Spanyol szurkolói fórumokon és közösségi oldalakon a drukkerek arról értekeznek, hogy vajon melyik csapatba igazolhat Hanga Ádám, a Real Madrid egyik szurkolói portálja szerint a királyi gárda mellett a Bilbao vagy a Valencia lehet a befutó.

A magyar válogatott 24 éves irányító-hátvédje kiváló szezont produkál a Manresa együttesében, az elmúlt hetekben több alkalommal is csapata legjobbja volt, legutóbb a 33. fordulóban 19 pontot szerzett a Cajasol ellen, míg az azelőtti körben 12 ponttal terhelte meg a Zaragoza kosarát - Hanga mindkét meccsen csapata legeredményesebbje volt.

Európa legerősebb bajnokságának tartott spanyol ligában a magyar kosarast is foglalkoztató Manresa a tabella utolsó helyét foglalja el, a szezon során mindössze hat győzelmet aratott, így a szezon végén búcsúzik az élvonaltól. Az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs által 2011-ben draftolt Hanga Ádám a nyáron csapatot válthat, de Lóránt András, a játékos menedzsere a lehetséges kérőkről majd csak a bajnokság befejeztével kíván beszélni - tudta meg a bb1.hu.  

Hanga az idei szezonban meccsenként átlagban 25,6 percet töltött a pályán, és 11,7 pontot szerzett, az idény során többször beválasztották a forduló válogatottjába, és kosaraival rendre szerepel a hét legszebb megmozdulásai között.