Kézilabda

A Hypótól hazajövő Németh Andrást nem bántja, hogy nem sokakat érdekelt a KEK-győzelmük

Az osztrák Hypo Niederösterreich női kézilabdaklub és a korábbi magyar szövetségi kapitány, Németh András útjai szétválnak. A tréner bajnoki címmel és KEK-győzelemmel búcsúzik az együttestől, és közel 60 évesen Magyarországon képzeli el a folytatást.

Németh András a Hypo edzőjeként 2013-ban.A Hypo az őszi szezonban nem tudta kiharcolni a középdöntős szereplést a Bajnokok Ligájában, így került a KEK-be, amit végül meg tudott nyerni. Németh András szerint akkor is megfelelő lezárása volt ez a szezonnak, ha az osztrákokat nem hozta lázba a siker.

"Feltétlenül többre értékelem a KEK-győzelmet, mintha a BL-ben a legjobb nyolc közé jutottunk volna, hiszen például a Randers ott öt vereséget és egy döntetlent ért el. Ez mindenképpen jobb dolog, mint a BL-ben egy egyszerű indulónak lenni. Nem volt ez olyan rossz zárásnak. Nagyon régen nem nyert már a Hypo nemzetközi kupát, úgyhogy nagy dolog, hogy ez sikerült. Ettől függetlenül kicsit irigykedve néztem a Győr ünneplését, vagy éppen azt, hogy hogyan fogadták az EHF-kupa-győztes Holstebrót otthon. A mi győzelmünk itt nem nagyon mozgatta meg az embereket" - mondta a szakember a handball.hu-nak adott interjújában.

"Miután az osztrák bajnoki címet megnyertük, a játékosaim elbúcsúztattak, elhalmoztak mindenféle ajándékkal, még aranygyűrűt is kaptam, illetve a bajnoki címért járó serleget is nekem adták. Mielőtt átvették a bajnoki aranyérmeket, mindannyiuk a nevemmel ellátott pólót vett fel. Nagyon össze kellett szednem magam, hogy ne érzékenyüljek el" - mesélte a korábbi szövetségi kapitány a búcsúztatásáról.

Németh András azt is megosztotta a szakportállal, hogy a sérült Temes Bernadett sem marad az osztrákoknál, őt május végén megműtik, a jövője pedig akkor talán tisztábban lesz látható.

Saját sorsáról konkrétumokat egyelőre nem mondott, nem is tudott volna mondani a szakember, mivel számára megfelelő megkeresést még nem kapott: "Visszajövök Magyarországra, egyáltalán nem akarok már külföldön dolgozni. Idén augusztusban, ha megérem, hatvan éves leszek, úgyhogy otthon tervezem a fennmaradó dolgaimat. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy egyetlen egy velem kapcsolatos találgatásnak sincs létjogosultsága. Az biztos, hogy nem fogok július 1-től dolgozni. Olyan megkeresés eddig nem volt, amin érdemben el lehessen gondolkozni, nem is lehetett volna még. Speciális jelen pillanatban a helyzetem, hiszen nincs most olyan lehetőség, amit tiszta szívvel el tudnék vállalni. Szaktanácsadóként feltétlenül el tudnám magam képzelni. Szeretnék egy kis pihenőidőszakot magamnak, aztán majd kiderül, mennyire lesz ez hosszú."

Fotó forrása: www.handball.hu