Premier League

A Wigan kiesett, az Arsenal a BL kapujában

Az Arsenal 4-1-re nyert az újdonsült FA-kupa-győztes Wigan Athletic ellen az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának keddi mérkőzésén. A Latics ezzel a vereséggel nyolc év után elbúcsúzott az élvonaltól.

A vasárnap az FA-kup döntőjében történelmi diadalt aratott Wigan ismét Londonban szerepelt, ám ezúttal a túlélés volt a tét a Premier League-ben a kiesés ellen küzdő csapatnak. Az Ágyúsoknak is óriási volt a tét, a Bajnokok Ligája-indulásért harcolnak.

Jól kezdett az Arsenal, a 7. percben Walcott jobb oldali beadásából Cazorla csúsztatott 11 méterről a jobb alsó mellé. A 11. percben máris hátrányban voltak a vendégek: Cazorla szögletéből a felpattanó labdát Podolski fejelte a kapu közepébe (1-0). A 18. percben Gibbs maradta le centikkel Sagna beadásáról. Pár perccel később Ramsey közelről pörgetett a jobb alsó mellé. A Wigannél alig-alig volt a labda, a 25. percben Koscielny mentett a ziccerben érkező Koné elől, majd Jordi Gomez a sorfalba lőtt egy kínálkozó szabadrúgást.

A 34. percben Koné távolról suhintott fölé.Aa 39. percben sarokrúgást követően Koscielnyre pattant  a labda a kapu torkában, onnan meg mellé. Theo Walcott gólja érvénytelen volt les miatt. Túlságosan megnyugodott az Arsenal a vezetés miatt, az utolsó percben kiegyenlített a Latics: Maloney 25 méteres szabadrúgása a bal alsóban kötött ki (1-1).

A második félidő Szczesny bravúrjával indult: Koné az ötös bal sarkáról lőtt, a lengyel kapus bele tudott kapus, az 50. percben Jamie McCarthy lesről talált a hálóba. Erre már felébredtek a hazaiak, rögtön ezután Cazorla kétszer is próbálkozott, Joel hárított, majd Rosicky lőtt jobbról a hosszú alsó mellé. A 60. percben Boyce fejelt nem sokkal fölé, odaát Joel remekül zárta a szöget Walcott mellett, három perccel később tehetetlen volt: Cazorla gurított be jobbról, Walcott a védők szorításában a hálóba sodorta a labdát (2-1). A 68. percben eldőlt a meccs: Cazorla kiugratásából Podolski 12 méterről átemelte Joelt (3-1). Ramsey balról, éles szögből a léc alá lőtt (4-1), bevitte a mélyütést a Wigannek. A 75. percben Di Santo fejelt fölé, Walcott lövése gyengére sikerült.

Az Arsenal 4-1-es győzelme azt jelentette, hogy a Wigan kiesett az élvonalból, Roberto Martínez három éven keresztül bent tudta tartani a csapatot a Premier League-ben, idén viszont elvérzett a gárda. Kérdés, hogy a jobb játékosok, no meg a menedzser maradnak-e a Championshipben.

Ami Arsene Wenger csapatát illeti, egy hajszálra került a Bajnokok Ligája-indulástól, saját kezében van a sorsa az utolsó fordulóban a Newcastle ellen, a Tottenhamnek már nem elég nyerni a negyedik helyért. A lefújás után Martínez kiment a szurkolókhoz köszönetet mondani, akik sportszerűen megtapsolták és éljenezték az együttest, amely ősszel az Európa Ligában szerepelhet.

Premier League, 37. forduló:
Arsenal-Wigan Athletic 4-1 (1-1)
gólszerző: Podolski (11., 68.) Walcott (63.), Ramsey (71.), ill. Maloney (45.)
 
Később:
Reading-Manchester City 21.00
 
Vasárnap játszották:
Manchester United-Swansea City 2-1 (1-0)
Everton-West Ham United 2-0 (1-0)
Fulham-FC Liverpool 1-3 (1-1)
Norwich City-West Bromwich Albion 4-0 (1-0)
Queens Park Rangers-Newcastle United 1-2 (1-2)
Sunderland-Southampton 1-1 (0-0)
Stoke City-Tottenham Hotspur 1-2 (1-1)
 
Szombaton játszották:
Aston Villa-Chelsea 1-2
Kedden játsszák: