Madridi tenisztorna

Ferrer két kőkemény szettet bírt, Nadal utána lesöpörte

Háromszettes, bő két és fél órás mérkőzésen győzte le Rafael Nadal honfitársát, David Ferrert a madridi tenisztorna férfi egyes versenyének negyeddöntőjében.

A két remek salakos, egyaránt kitűnő alapvonal-játékosnak számító spanyol a papírformának tökéletes megfelelő teniszt bemutatva kemény, hosszú labdameneteket hozó meccset játszott egymással. Az első szettben kisebb meglepetésre Ferrer volt koncentráltabb és pontosabb a kulcspontoknál, így 6:4-re meg tudta nyerni a játszmát.

Rafael Nadal a David Ferrer elleni mérkőzésén a madridi tenisztornán 2013-ban.

A másodikban Nadal megpróbált emelni a fordulatszámon, de látszott, hogy ő még nincs csúcsformában, így honfitársa tartani tudta vele a lépést. Hiába volt 5:4-nél brékelőnyben, Ferrer visszavette elveszített adogatását, majd 6:5-nél fogadhatott a meccs megnyeréséért. Nem járt sikerrel, a rövidítésben pedig már a korábbi világelső vette át az irányítást, és 7:6-tal kiegyenlítette a szettállást.

Ezzel pedig fel is őrölte ellenfelét, aki a döntő játszmában gyakorlatilag nem tudott ellenállni az esélyesebb Nadalnak. Egyetlen adogatását sem tudta megnyerni, bár 4:0-nál kisebb veszélybe került a favorit győzelme. Ekkor ugyanis egy nehéz labda után olyan szerencsétlenül nyúlt, hogy a földet érő ütő visszapattanva pont a szemét találta el. Végül kis szünet után Nadal folytatni tudta a meccset, és továbbra sem hibázott, 6:0-ra nyerte a szettet, így a nehéz meccset könnyedén lezárta.

Madridi tenisztorna
férfiak, negyeddöntő
Nadal (spanyol, 5.)-Ferrer (spanyol, 4.) 4:6, 7:6, 6:0