Német foci

Az adóelkerülés eltörpül a BL-döntő mellett, Hoeness marad a Bayern elnöke

  • MTI

Uli Hoeness maradhat a Bayern München labdarúgóklub elnöke, miután az egyesület igazgatótanácsa úgy döntött, továbbra is bizalmat ad a sportvezetőnek, aki adókerülés miatt nemrég önfeljelentést tett, ebből kifolyólag pedig vizsgálat indult vele szemben.

A klub hétfői közleménye szerint hosszú és részletes tanácskozás előzte meg a döntést, de végül azonban egyhangúlag Hoeness mellé állt az igazgatótanács.

A közlemény leszögezi, a Bayernnél jelenleg csak a Borussia Dortmund elleni május 25-én a londoni Wembley Stadionban sorra kerülő Bajnokok Ligája-döntőre, illetve a Stuttgart elleni, június elsejei Német Kupa-döntőre akarnak összepontosítani.

Szakértők szerint Uli Hoeness annak hatására dönthetett az önfeljelentés mellett, hogy a német törvényhozásban elbukott az adóelkerülés elleni küzdelemről szóló német-svájci egyezmény, amely egy különadó kivetését irányozta elő egy anonim eljárás keretében. Ennek révén a pénzüket Svájcba menekítő németeknek nem kellett volna felfedniük kilétüket, és legalizálhatták volna a megtakarításukat a különadó megfizetésével. Az egyezmény azonban a német baloldal ellenállása miatt tavaly év végén meghiúsult, azóta pedig számos eljárás indult adócsalás gyanúja miatt svájci bankok német ügyfeleire vonatkozó adatok alapján.