NB I

Kiállítást érően veszekedtek egymással a honvédosok, mégis nyertek Pécsen

Sokkal jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően győzött a Budapest Honvéd a Pécs vendégeként az OTP Bank Liga 25. fordulójában. Érdekesség, hogy a kispestiek emberhátrányban fejezték be a találkozót, mert Leandro Martínez és Davide Lanzafame összevesztek azon, hogy melyikük végezzen el egy tizenegyest.

Nem parádéztak a csapatok a meccs elején, illetve mindkét oldalon szervezett volt a védekezés, így kiegyenlített harc folyt a mezőnyben, majd az első hibát kihasználva vezetést szerzett a Honvéd. Egy indításnál a pécsi Lantos csúnyán aláfutott a labdának, ami így megtalálta Lanzafamét, ő pedig higgadtan gurított a jobb alsóba. (0-1)

Öt perccel később egyenlítettek volna a hazaiak, Tandia kezére pattant egy lövés, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Wittrédi büntetőjénél azonban Kemenes jó irányba ment, és remek védést mutatott be.

Ezt az időszakot újabb eseménytelen szakasz követte, majd a második félidő elején elérkezett a meccs csúcspontja. Nem futballszakmai szempontból, inkább az érdekességet tekintve. A kispesti Martínez tizenegyest harcolt ki, amit ő maga akart elvégezni, ezért nem adta oda a labdát saját csapattársának, Lanzafaménak. A két támadó nevetséges vitatkozásának Solymosi Péter vetett véget, mindkettőjüknek adott egy-egy sárga lapot, és mivel Lanzafaménak ez már a második volt, neki el kellett hagynia a pályát. Az olasz csatár csapattársára, a játékvezetőre és a kispadra mutogatva vonult le, a pálya sarkáról megnézte, ahogy Martínez belövi a büntetőt, majd bevonult az öltözőbe. (0-2)

A Pécsnek emberelőnyben talán lett volna esélye szépíteni, de Martínez gyorsan gondoskodott arról, hogy ne reménykedjenek a hazaiak: egy hosszú labdánál lefutotta Balogh Bélát, majd a tizenhatos környékéről a jobb oldalról hatalmas gólt lőtt a rövid felsőbe. (0-3)

A mecsekiek továbbra is mentek előre becsülettel, de sokáig csak Simon találta el Kemenes kapuját, ő is lesről. Később szünetet tartottak a csapatok, miután váratlanul bekapcsolt az öltözőberendezés, majd Uzoma távoli kísérlete volt az egyetlen, amelynél a vendégek kapusának védenie kellett.

A Budapest Honvéd így fölényes győzelmet aratott, és utolérte az egyaránt 39 pontos Debrecent és Ferencvárost a tabellán.

Fotó forrása: www.1909foto.hu

OTP Bank Liga
25. forduló
PMFC-Matias - Budapest Honvéd 0-3 (0-1)
Pécs, 3000 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Lanzafame (20.), Martinez (52., 57., előbbit 11-esből)
piros lap: Lanzafame (51.)
sárga lap: Lázár P. (31.), illetve Tandia (25.), Lanzafame (37., 51.), Martinez (51.)
 
PMFC-Matias: Dibusz - Lázár P., Lantos (Gaál, 63.), Balogh B., Uzoma - Nagy O. (Beke, 74.), Koller K. (Szatmári L., 60.), Akassou, Wittrédi - Grumic, Simon A.
Budapest Honvéd: Kemenes - Lovric, Ignjatovic, Tandia, Baráth - Nagy G., Zivanovic, Vécsei (Ikenne-King, 78.) - Tchami (Hidi, 55.), Lanzafame, Martínez (Diaby, 65.)