Premier League

Reina szerint Suárez képmutató boszorkányüldözés áldozata

Kemény kritikával illette az Angol Labdarúgó Szövetséget (FA) Pepe Reina, a Liverpool kapusa, miután az tíz mérkőzésre eltiltotta Luis Suárezt, a Vörösök csatárát, aki a Chelsea elleni bajnokin megharapta Braniszlav Ivanovicsot.

Branislav Ivanovic és Luis Suarez küzdenek a Liverpool-Chelsea mérkőzésen 2013-ban

"Az angolok másképp kezelik Luist, mert uruguayi és mert voltak már korábban ügyei. Pontosan tudja, hogy rossz, amit tett, de a tízmeccses eltiltás számomra abszurd, aránytalan és igazságtalan. Úgy tűnik, hogy a döntéshozók pikkelnek egy kicsit rá. Ismerem Luist, aki a pályán kívül egy varázslatos ember és egy nagyszerű csapattárs. De a játékstílusa, az agresszivitása és a versenyszelleme, az 'utcai harcmodora' miatt néha bajba kerül. Túl sok itt a képmutatás. Egyes játékosokat másképp kezelnek, mint másokat. Például a rasszizmussal kapcsolatos ügyekben az, aki ellen volt bizonyíték (John Terry - a szerk.) négymeccses eltiltást kapott, Luis pedig nyolcat" - mondta Reina a spanyol Cadena Cope rádiónak, majd kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem tartja rasszistának az angol futballt, de szerinte a képmutatás, a kettős mérce felfedezhető.

Luis Suárez a múlt vasárnapi Liverpool-Chelsea mérkőzésen harapott bele Braniszlav Ivanovics felkarjába, miközben a vendégkapu előtt küzdöttek egymással. Az FA tíz mérkőzésre tiltotta el a csatárt, akit klubja pénzbüntetéssel sújtott.