Serie A

A Fiorentina nagy előnyről, a Napoli hátrányból aratott drámai győzelmet

A Fiorentina és a Napoli is a vártnál nehezebben nyert a Serie A 33. fordulójában, míg a Roma nem tudta legyőzni az utolsó helyezett Pescarát.

Fiorentina-Torino

Parádés negyven percet produkáltak a Violák az első félidőben, végig beszorították a Torinót, és komoly előnyt tudtak kialakítani. A nyolcadik percben Cuadrado vette észre, hogy Gillet egy kicsit kint áll, alárúgott a labdának, amibe a kapus csak beleütni tudott, így is a hálójába hullott. (1-0) Az első negyedóra végén Valero jobb oldali beadása Aquilanit találta viszonylag egyedül, a középpályás szépen fejelt a kapuba. (2-0) A 33. percben Ljajic következett, ő szabadrúgásból lőtt nagy gólt a jobb felsőbe, Gillet ekkor is csak befelé tudta már segíteni a játékszert. (3-0) A firenzeiek kicsit kényelmesek lettek a nagy előnyben, a vendégek pedig kiküzdöttek egy gólt, Barreto a tizenhatosról lőtt Viviano kapujába. (3-1)

A második félidő elején még közelebb kerültek a Bikák, Santana balról indulva remekül kígyózott át a védők között, Meggiorinivel kényszerítőzött, majd Viviano közelébe lőtt, de a kapus így sem tudott védeni. (3-2)

Az ezt követő időszakban már nem a Fiorentináról, hanem a Torinóról szólt a meccs, a vendégcsapat uralta a játékot, a hazaiak csak kontrázgattak. A nyomást viszont nem bírták ki hátul, Cerci remek távoli lövése a 77. percben már az egyenlítést jelentette. (3-3)

Hiába tűnt azonban úgy, hogy ezzel már eldőlt a meccs kimenetele, jött egy újabb fordulat a hajrában: a lilák remek aprópasszos játékkal vágtak át a torinói védelem bal felén, Romulo került a végén ziccerbe, és nem is hibázott. (4-3)

A firenzeiek sikerükkel közelebb kerültek a harmadik helyezett Milanhoz, amely este a Juventus stadionjában játszik.

Napoli-Cagliari

A biztos BL-helyért küzdő hazaiak nem igazán tudták uralni a meccs elejét, így nem is volt annyira meglepő, hogy nem ők szereztek vezetést. A 18. percben egy szöglet után Cavani röviden szabadított fel, Ibarbo egy lövőcsellel elküldte a védőket, majd jobbal távolról gólt szerzett. (0-1)

A Napoli küszködött az egyenlítésért, de továbbra sem tudott igazi fölénybe kerülni. Így a szünet után jött csak össze a gól, az is némi szerencsével. Egy laposan megjátszott szögletnél a Cagliari védői túlságosan betömörültek, Hamsík lövése után pedig Astorin megpattanva kötött ki a labda a hálóban. (1-1)

Nem sokkal később már a hazai vezetés is megvolt, szintén egy sarokrúgást követően Cannavaro lőtt 13-14 méterről, Agazzi védett, de a kipattanóra Cavani jött, aki bepofozta a játékszert. (2-1)

Még gyorsabban jött azonban az újabb egyenlítés, Sau távoli lövése perdült fel egy lábon, így védhetetlenül pottyant a labda De Sanctis felett a kapuba. (2-2)

Úgy tűnt, hogy ezen a pályán nem tudja behúzni az elvárt győzelmet a hazai csapat, de aztán mégis kisegítette a nápolyiakat a szerencse. Insigne már a hosszabbításban vállalkozott a bal oldalról lövésre, az ő labdája is felperdült, így Agazzinak sem volt esélye védeni. (3-2)

A Napoli így megerősítette második helyét, míg a Cagliari maradt a 10.

Serie A
33. forduló
Roma-Pescara 1-1 (0-1)
gólszerzők: Destro (51.), illetve Caprari
Bologna-Sampdoria 1-1 (1-0)
gólszerzők: Gilardino (24.), illetve Sansone (59.)
Catania-Palermo 1-1 (0-0)
gólszerzők: Barrientos (69.), illetve Ilicic (90+4.)
kiállítva: Andujar (90+5.) - Catania
Fiorentina-Torino 4-3 (3-1)
gólszerzők: Cuadrado (8.), Aquilani (16.), Ljajic (33.), Romulo (86.), illetve Barreto (45.), Santana (56.), Cerci (77.)
kiállítva: Darmian (90+1.) - Torino
Napoli-Cagliari 3-2 (0-1)
gólszerzők: Astori (48. - öngól), Cavani (64.), Insigne (90+3.), illetve Ibarbo (18.), Sau (71.)
Siena-Chievo 0-1 (0-1)
gólszerzők: Pellissier (45.)