NB I

Nem könnyű a karácsonyi bejgliről napozásra váltani - Horváth Ferenc

Nem született gól a KTE-Phoenix Mecano kispesti vendégjátéka során a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában. Bár a házigazda Budapest Honvéd közelebb járt a gólszerzéshez, végül nem tudta megszerezni a lila-fehérek elleni első, történelmi bajnoki győzelemhez szükséges találatot. A mérkőzés után a két vezetőedző foglalta össze a gyepen történteket.

Horváth Ferenc kiűzné a démonokat játékosai fejéből - Fotó: nb1.hu

"Az én szememben nem volt egy rossz meccs, voltak lehetőségek mindkét kapu előtt, mezőnyben is jó játék folyt" - értékelt a kecskemétiek mestere a lefújást követő sajtótájékoztatón. "A játékosaim sajnos nem tudják legyőzni a démonjaikat, nem akarják elhinni nekem, hogy ennél sokkal többre képesek. Nem volt könnyű az időjárás miatt sem, három hete karácsonyi bejglit sütött még a feleségem, most meg napernyővel járnak az emberek. Nem könnyű áthidalni ezt sem, ehhez képest szerintem jó meccs volt."

"Kiegyenlített meccs volt, csapatom főleg az első félideje miatt dicsérhető" - mondta Marco Rossi, a Honvéd trénere. "Az eredmény reális, helyzetünk talán nekünk volt több. Gondot okozott a Kecskemét jó taktikája, okosan kivárásara játszottak, az utolsó 10-20 méteren belül a pontosság hiányzott a játékunkból és az időjárás is valóban rányomta a bélyegét a meccsre. Nem érheti kritika a csapatot, mindenki mindent megtett a sikerét. Ez most ennyire volt elég."