Bajnokok Ligája

Nem komoly Thiago Silva térdsérülése, ott lehet a Camp Nouban

Felépült sérüléséből Thiago Silva, a Paris Saint-Germain brazil válogatott védője, így minden bizonnyal pályára léphet az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján a Camp Nouban. A L'Équipe sportnapilap szerint a dél-amerikai klasszis első mérkőzésen kialakult problémái nem súlyosak.

"Habár Thiago Silva helyzete nem teljesen egyértelmű, a brazil hátvédre szükség lesz szerdán Barcelonában" - írja a francia újság a visszavágóval kapcsolatban, melyet a 2-2-es döntetlennel zárult párizsi mérkőzés után várnak a felek.

Thiago Silva (jobbra) néhányszor Lionel Messit is megállította Párizsban - Fotó: AFP

A 28 esztendős játékos múlt héten szerdán kapott egy rúgást a térdére, Carlo Ancelotti, a franciák vezetőedzője pedig úgy döntött, a Stade Rennais elleni bajnoki találkozón pihenőt ad Thiago Silvának. A 32-szeres válogatott helyén Zoumana Camara kapott lehetőséget, a PSG pedig Jérémy Ménez parádés góljának is köszönhetően 2-0-ra győzött. Ancelotti szerint a hátvéd problémája nem súlyos, de az olasz stratéga jobbnak látta, ha a bajnokságban nem erőlteti a játékát.

Thiago Silva, aki kiváló teljesítményt nyújtott az odavágón, vasárnap egyéni edzésmunkát végzett a Camp des Loges-ban.

"A párizsi klub szakmai stábja fontosnak tartaná, hogy Thiago Silvát hadra fogható állapotba hozzák az orvosok, hiszen a védelem másik oszlopa, Alex a katalánok elleni meccs után szintén fájdalmakra panaszkodott, a hétvégét pedig honfitársához hasonlóan pihenéssel töltötte" - írja a L'Équipe.

[1427481] 2013-04-10 20:45:00 Barcelona - Paris Saint Germainx;