Davis Kupa

Fucsovics kikapott Müllertől, nincs előny az első nap után

  • MTI

Fucsovics Márton három szettben kikapott a világranglistán nála jóval előrébb álló Gilles Müllertől a pénteki második egyes mérkőzésen, ezzel a luxemburgi válogatott 1-1-re kiegyenlített a tenisz Davis Kupa budapesti osztályozóján.

Balázs Attila győzelme után Fucsovics Márton (381. a világranglistán) következett az Elektromos Csarnokban, ellenfele a vendégek legjobbja, az ATP-rangsorban 68. Gilles Müller volt. A magyar játékos hamar ízelítőt kapott a top 100-as tempóból, ugyanis Müller mindössze három labdamenetet veszítve 3:0-ra elhúzott. A folytatásban feljavult a junior wimbledoni bajnok, 2:4-nél bréklabdája is volt, de Gilles Müller végül 43 perc alatt 6:3-ra hozta a szettet.

A második játszma 1:1-ig volt kiegyenlített, amikor jött az újabb Müller-brék, az ellenfélnek labdája volt az 1:4-hez is, de Fucsovics hozta az adogatását. A Davis Kupában 2007 óta csak a US Open-bajnok skót Andy Murraytől kikapó luxemburgi a továbbiakban biztosan őrizte előnyét, és 6:4-re nyerte a 44 perces szettet.

Akárcsak az első meccsen Balázs ellen Nastasié, kétszettes hátrány után Fucsovics játéka is szétesett, sorra jöttek a brékek, Müller egy pillanatra sem ingott meg, és végül a papírformának megfelelően, 1 óra 52 perc alatt hozta a meccset.

Tenisz Davis Kupa
Euro-afrikai zóna, II. csoport, osztályozó
Magyarország-Luxemburg 1-1 - állás az első nap után
Fucsovics Márton-Gilles Müller 3:6, 4:6, 0:6
 
korábban:
Balázs Attila-Ugo Nastasi 6:4, 7:6 (7-3), 6:1
 
a további program:
szombat 13.00:
Fucsovics Márton, Gödry Levente-Gilles Müller, Mike Scheidweiler
vasárnap 11.00:
Balázs Attila-Gilles Müller
Fucsovics Márton-Ugo Nastasi