MLSZ

Vaskót két meccsre tiltották el

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága április 3-i ülésén két mérkőzésre eltiltotta 21. fordulóban kiállított kecskeméti védőt, Vaskó Tamást. A Debrecenre, az Újpestre, a Kecskemétre, a Pecsre és a Ferencvárosra pénzbüntetést róttak ki.

Fegyelmi határozatok:
NB I
Elek Ákos (Diósgyőr) 1, Mecinovic Jasmin (Eger) 1, Tímár Krisztián (Siófok) 1 és Vaskó Tamás (Kecskemét) 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
 
A FEB az DVSC-Teva – Újpest FC mérkőzésen történt rendezési hiányosság és a vendégszurkolók rasszista megnyilvánulásai és pirotechnikai eszközök használata miatt a DVSC-t a soron következő hazai bajnoki mérkőzésén szövetségi ellenőr fogadására, az Újpestet, mint visszaesőt, 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
 
A FEB az FTC – Egri FC mérkőzésen történt rendezési hiányosságok miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
 
A FEB a KTE-Phoenix Mecanot – PMFC-Matias mérkőzésen a vendégszurkolók részéről történt rasszista megnyilvánulások miatt a Pécset, mint visszaesőt, 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
 
Ligakupa
A FEB tárgyalás megtartása után Márton Gábor edzővel (PMFC) szemben korábbi határozatában kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.
 
NB II
Komlósi Ádám (Kazincbarcika) 2, Bogdány Csaba (Mezőkövesd) 3, Szalai Vilmos (Mezőkövesd) 1, Dos Santos Rocha Da Silva Lucas (Vasas) 1, Sallér Márk (Ajka) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
 
A FEB az elmaradt Vác – Kazincbarcika mérkőzés 3 pontját 3-0 gólkülönbséggel a Kazincbarcika javára igazolja.
 
A FEB az elmaradt Szeged – Vác mérkőzés 3 pontját 3-0 gólkülönbséggel a Szeged javára igazolja.
 
Női nagypályás bajnokságok és kupák
A FEB az NB II-ben elmaradt FTC – Szigetvár mérkőzés 3 bajnoki pontját 3-0 gólkülönbséggel az FTC javára igazolja.
 
Kötelezően szerepeltetett U-17 korosztályú csapat 3. és 4. alkalommal történt létszámhiányos kiállása miatt a FEB a Femina NB I-ben szereplő csapatától egyszeri alkalommal összesen 4 büntetőpont levonását rendeli el.
 
Női és férfi futsalbajnokságok és kupák
Simon Gábor (BEAC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
 
A FEB a férfi NB II-ben elmaradt Szombathely - Dream Team mérkőzés 3 bajnoki pontját 3-0 gólkülönbséggel a Szombathely javára igazolja.
 
A FEB tárgyalás megtartása után a Dupont FC-vel szemben elrendelt 3 büntetőpont levonását hatályában változatlanul fenntartotta.
 
A FEB tárgyalás megtartása után a Tatai József (Veszprém) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.
 
Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés
Lombard 30, Haladás 36, Paks 36 ezer forint.