Bajnokok Ligája

Tökéletesen bejött a taktikánk - Heynckes

A Bayern München közel került a továbbjutáshoz a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, miután hazai pályán 2-0-ra verte a Juventust. Jupp Heynckes, a bajorok főnöke szerint tökéletesen működött taktikájuk.

"A felkészülésünk remek volt, ez tisztán látszott a taktikánkból. Azonnal letámadtuk az ellenfelet, így sikerült kikapcsolnunk Andrea Pirlót. Önbizalomtól duzzadóan játszott a csapatom, a meccs egyes szakaszaiban kiemelkedően. Az utóbbi napokban mindenki próbálta nekem megmondani, hogy kit tegyek a csapatba, de nekem külön tervem volt a Juventus ellen, és úgy gondolom jól működött" - fogalmazott a bajorok vezetőedzője, Jupp Heynckes a sajtótájékoztatón. A Bayern szombaton 9-2-re kivégezte a Hamburgot a Bundesligában, az akkor négy gólt és egy gólpasszt jegyző Claudio Pizzaro a Juve ellen kispados volt.

"Intenzíven tanulmányoztam a Juventust, és bejött az a taktika, amit alkalmaztunk ellenük. A célunk az volt, hogy az elejétől nyomást gyakoroljunk rájuk, és kivegyük Pirlót a játékból. Kapott gól nélkül lehozni egy meccset olasz csapat ellen fantasztikus eredménynek számít, és ahogy ezt véghezvittük, az különösen mély benyomást tett rám" - hajtott fejet övéi előtt a rutinos szakember.

"Időnként nagyon magas színvonalú mérkőzésnek lehettünk tanúi. Végig ellenőrzésünk alatt tartottuk a játékot. Tekintve, hogy a Serie A címvédőjéről van szó, még nagyobb dicséret illeti csapatomat a teljesítményéért."

"A Bayern nagyot játszott. Őszinte leszek, elismerem, hogy az ellenfelünk jobb volt ma este. Tudtuk, hogy kemény ütközet vár ránk, de azt is tudjuk, hogy a labdarúgás kiszámíthatatlan. Nekünk is nagyszerű teljesítményre lesz szükségünk egy erős csapat ellen a visszavágón" - mondta a torinóiak trénere, Antonio Conte.

"A Bayern nem egyszerűen egy erős együttes, fizikálisan és mentálisan is kiemelkedik a mezőnyből. Minőségben a Barcelona és a Real Madrid szintjén van, és a játékosok még mindig nagyon dühösek az előző szezonban történtek miatt" - utalt Conte arra, hogy tavaly májusban a München hazai pályán, büntetőkkel veszítette el a döntőt a Chelsea-vel szemben.

"Ellenfelünk óriási iramban futballozott, szinte minden párharcot megnyertek, és nem engedték, hogy a saját játékunkat játsszuk. Nem vagyok könnyű helyzetben, dühös vagyok, mégis azt kell mondanom, hogy jobbak voltak nálunk. A mi projektünk csak 16 hónappal ezelőtt kezdődött, ez a mérkőzés is fontos tanulsággal járt számunkra, különösen abban a tekintetben, hogy ilyen magas szinten hogyan kell játszani. Mi már arra is büszkék vagyunk, hogy idáig eljutottunk" - összegzett Conte.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Bayern München (német)-Juventus (olasz) 2-0 (1-0)
München, Allianz Aréna, vezette: Mark Clattenburg (angol)
gól: Alaba (1.), Müller (63.)
sárga lap: Mandzukic (44.), L. Gustavo (82.), ill. Chiellini (54.), Vidal (67.), Lichtsteiner (76.)
 
Bayern München: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Müller, Kroos (Robben, 16.), Ribéry (Shaqiri, 90.) - Mandzukic (Gomez, 90.).
Vezetőedző: Jupp Heynckes. Cserék: Starke, Boateng, Robben, Shaqiri, Timoscsuk, Pizarro, Gomez.
 
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (Pogba, 75.) - Quagliarella (Giovinco, 65.), Matri (Vucsinics, 65.).
Vezetőedző: Antonio Conte. Cserék: Storari, Pogba, Padoin, Asamoah, Marrone, Vučinić, Giovinco.