Bajnokok Ligája

Nagyon sajnálom, hogy olyan sok hibát követtem el - Pirlo

A Bayern München egyértelmű és magabiztos 2-0-s győzelmet aratott hazai pályán a Juventus felett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

A bajor együttes egyszersmind véget vetett az olasz csapat nagy sorozatának, a torinói alakulat előzőleg az európai kupákban 18 egymást követő meccsén veretlen maradt. Az Allianz Arénában viszont semmi esélye nem volt a pontszerzésre, részben a Bayern kitűnő játéka miatt - amelyet a helyszínen 68 ezer szurkoló ünnepelt okkal -, részben mert a csapatként is haloványan teljesítő Juventus két meghatározó embere is egyszerre fogott ki rossz napot.

A Zebrák játékmestere, Andrea Pirlo elnézést kért a szurkolóktól rossz teljesítménye miatt. "Nagyon sajnálom, hogy olyan sok hibát követtem el, de a visszavágó még hátra van" - kötötte össze az önkritikát a derűlátással az olasz médiának nyilatkozva a 33 éves középpályás. "Kielemezzük ezt a vereséget, s levonjuk a tanulságait. A Bayern mai teljesítménye azt mutatta, hogy erősebb csapat nálunk."

A világ egyik legjobb kapusa, Gianluigi Buffon bizonyult a Juventus másik gyenge láncszemének, aki ezúttal végig bizonytalanul védett, s mindkét kapott gólban benne volt. "Az elején beszedett első gólnál elmozdultam jobbra, amerre a labda tartott, csakhogy közben érintette egyik játékosunkat, irányt változtatott, én meg éppen annyira veszítettem el az egyensúlyomat, hogy már nem értem vissza a másik oldalra" - magyarázta a bizonyítványát a kapus, aki ugyanakkor igen sportszerűen dicsérte a németeket. "Jobbak voltak nálunk, rászolgáltak a győzelemre" - mondta.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Bayern München (német)-Juventus (olasz) 2-0 (1-0)
München, Allianz Aréna, vezette: Mark Clattenburg (angol)
gól: Alaba (1.), Müller (63.)
sárga lap: Mandzukic (44.), L. Gustavo (82.), ill. Chiellini (54.), Vidal (67.), Lichtsteiner (76.)
 
Bayern München: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Müller, Kroos (Robben, 16.), Ribéry (Shaqiri, 90.) - Mandzukic (Gomez, 90.).
Vezetőedző: Jupp Heynckes. Cserék: Starke, Boateng, Robben, Shaqiri, Timoscsuk, Pizarro, Gomez.
 
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (Pogba, 75.) - Quagliarella (Giovinco, 65.), Matri (Vucsinics, 65.).
Vezetőedző: Antonio Conte. Cserék: Storari, Pogba, Padoin, Asamoah, Marrone, Vučinić, Giovinco.