Serie A

A legfontosabb pillanatokban szerzett gólokkal verte a Juventus az Intert

A Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőre készülő Juventus csúcsrangadót játszott a Serie A 30. fordulójában. A listavezető erős felállásban, de spórolós felfogásban győzte le az Intert a Derby d'Italián. Meglepő vereséget szenvedett a Roma és a Fiorentina, a hajrában fordított a Lazio.

Bekezdett a Juventus, a harmadik percben Quagliarella máris gólt szerzett. Méghozzá nagyon szépet, mivel nem állt előtte védő, Asamoah labdájával bő húsz méterről kapura fordult, és a jobb felsőbe lőtt. (0-1)

Fabio Quagliarella gólöröme az Inter-Juventus mérkőzésen a Serie A-ban 2013-ban.

Azonnal át is adta a területet a vendégcsapat az Internek, amely tudott is egy-egy veszélyes támadást vezetni. Cassano megpattanó lövését kellett kipiszkálnia a jobb alsó elől Buffonnak, majd Palacio közeli fejesénél is be kellett avatkoznia a gólvonalon. Eközben a torinóiaknál Matri egy ambiciózus kapáslövéssel veszélyeztetett, de ellőtte keresztbe a labdát, Pirlo szabadrúgása pedig a sorfalban akadt el.

Palacio még egy, nem túl veszélyes fejessel eltalálta a vendégkaput, de az igazi izgalmak a második félidőre maradtak. Az 54. percben az argentin csatár Cassano lapos - valószínűleg nem is neki szánt - labdájával nagyszerű ütemben lépett ki középen, és ziccerből egyenlített. (1-1) Nem sokkal később azonban újra a Juventushoz került az előny: Quagliarella ezúttal a jobb oldalon lépett meg Vidal passzával, középre gurított, ott pedig a jó ütemben érkező Matri a hálóba lőtt. (1-2)

Újra az Inter időszaka következett, több szögletet is kiharcoltak, illetve veszélyes beadásokat küldtek mindkét oldalról a kapu elé, de Buffonnak csak egy közelről jövő, de középre tartó Cassano-lövést kellett hárítania. Chiellini egy tanári mentést is bemutatott, de ettől eltekintve magabiztosan takarított a Juve védelme a hajrában. Guarin még egyszer az oldalhálóba lőtte a labdát, de nem sikerült az újabb egyenlítés a milánóiaknak. Cambiasso még egy brutális belépővel elintézte Giovincót a lefújás pillanataiban, ezért jogos piros lapot kapott.

A dobogós Juventus-Napoli-Milan hármast, azaz a BL-helyeket üldözők közül meglepetésre csak a Lazio tudott nyerni, de a Sasok is csak a hajrában fordítottak egy öngóllal és egy büntetővel a Catania ellen. A városi rivális Roma és a Fiorentina is vereséget szenvedett idegenben, előbbi az utolsó helyezett Palermótól, utóbbi a Cagliaritól.

Tőzsér Dániel csapata, a Genoa 2-2-re végzett a Sienával, a magyar középpályás kerettag volt, de nem lépett pályára a mérkőzésen.

Serie A
30. forduló
Atalanta-Sampdoria 0-0
kiállítva: Lucchini (80.) - Atalanta
Cagliari-Fiorentina 2-1 (2-0)
gólszerzők: Pinilla (11., 39. - büntetőből), illetve Cuadrado (73.)
Genoa-Siena 2-2 (1-1)
gólszerzők: Borriello (6.), Jankovic (71.), illetve Emeghara (44.), Rosina (52. - büntetőből)
Inter-Juventus 1-2 (0-1)
gólszerzők: Palacio (54.), illetve Quagliarella (3.), Matri (60.)
kiállítva: Cambiasso (90+5.) - Inter
Lazio-Catania 2-1 (0-0)
gólszerző: Legrottaglie (79. - öngól), Candreva (81. - büntetőből), illetve Izco (50.)
Palermo-Roma 2-0 (2-0)
gólszerzők: Ilicic (21.), Miccoli (35.)
Parma-Pescara 3-0 (1-0)
gólszerzők: Benalouane (18.), Paletta (52.), Amauri (65.)
Udinese-Bologna 0-0