Bajnokok Ligája

Emberelőnyben megfordította a Porto elleni párharcot a Málaga

Egygólos idegenbeli veresége után hazai pályán 2-0-ra nyert, így újoncként a negyeddöntőbe jutott a Porto ellenében a Málaga a Bajnokok Ligájában.

Egyáltalán nem indult izgalmasan a mérkőzés, vendégoldalon egy Danilo-lövést, a hazaiaknál egy Baptista-fejest jegyezhettünk fel, de egyik sem volt igazán veszélyes. Az első húsz perc után tudott elkezdeni igazán nyomni a Málaga, Heltonnak és az előtte dolgozó védelemnek egyre többször kellett hárítania.

A Málaga játékosainak gólöröme a Porto elleni mérkőzésen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében 2013-ban.

A 43. percben viszont Isco kissé a jobb oldalról, a tizenhatoson kívülről lőtt, a labda pedig nagyszerű ívet leírva vágódott a a jobb felsőbe. A Porto kapusának talán akkor lett volna esélye hárítani, ha nem az ötösön áll, de így védhetetlen volt a lövés. (1-0)

A szünet után is a spanyol együttes maradt fölényben, különösen az után, hogy Defour a második sárga lapjáért cserébe felrúgta Juaquínt, így emberhátrányba kerültek a portugálok. A kiállítás után közel félórán át megúszta kapott gól nélkül a vendégcsapat - elsősorban a hazaiak pontatlanságai miatt -, de a 77. percben Santa Cruz érkezett Isco szögletére, és a kapuba fejelt. (2-0)

Ezzel összesítésben már továbbjutásra állt a Málaga, így a Sárkányokon volt a sor, hogy lépjenek. Tíz emberrel is helyzeteket tudtak kialakítani a hajrában, kétszer be is találtak, de mindkétszer szabálytalanul. Így nem tudták megszerezni a gólt, ami idegenben a továbbjutásukat jelentette volna, a házigazdák újoncként bekerültek a negyeddöntőbe.

Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő, visszavágó
Málaga-Porto 2-0 (1-0)
gólszerzők: Isco (43.), Santa Cruz (77.)
kiállítva: Defour (49.) - Porto
Továbbjutott a Málaga 2-1-es összesítéssel.