Női kézilabda

Zácsik Szandra nagy tervekkel készül a visszatérésre

Tavaly novemberben feküdt kés alá Zácsik Szandra, az FTC Rail Cargo Hungaria kézilabdázója, akinek sérült vállát műtötték meg az orvosok. A válogatott átlövő a közelgő visszatérés mellett a tavaszi mérkőzésekről is beszélt a ferencvárosi klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozata során.

"Egyre jobb a vállam" - adott tájékoztatást egészségi állapotáról az átlövő a fradi.hu-nak adott interjújában. "Már szeretnék visszaállni, de az orvos még nem engedi, és Elek Gábor sem örül ennek az ötletnek. Így aztán próbálok türelmes lenni."

Zácsik Szandra megemeli kalapját társai eddigi teljesítménye előtt, mint mondta, a csapat nagyon jól kézilabdázott az utóbbi időszakban, igaz, az Oltchim Valcea elleni legutóbbi mérkőzésen a fáradtság jelei is érzékelhetőek voltak.

Zácsik Szandra reméli, a bajnoki döntőn már pályára léphet - Fotó: fradi.hu

"Sajnos elfogytunk, hiszen nagyon kevés bevethető játékosunk van. Ennek ellenére a románok elleni meccsen is helytálltak és ugyanúgy szívvel-lélekkel játszottak a lányok. Számomra az volt a legrosszabb, hogy a pálya szélén kellett ülnöm, nem tudtam segíteni, csak szurkolni. A múlt heti, Győr elleni bajnoki biztosan nagyon sokat kivett a csapatból, hiszen óriási mérkőzés volt. Szerdán is mindenki hajtott, küzdött, de úgy tűnik, ennek a keretnek sok volt ez a két mérkőzés. Nagyon örültem a kisalföldiekkel szemben elért sikernek, hiszen már négy éve volt, hogy pontot tudtunk szerezni tőlük. Százszázalékosan idén már biztosan nem nyernek bajnokságot.

A nemzetközi meneteléshez visszakanyarodva a 22 esztendős játékos hozzátette, a középdöntőből való továbblépés már nem csak saját magukon múlik.

"Szombaton, a Zvezda Zvenyigorod otthonában mindent megteszünk azért, hogy a továbbjutásunk lehetősége életben maradjon. Hozzá kell tenni, hogy már az is hatalmas siker, hogy eddig eljutottunk. Nekünk most a bajnokságban és a Magyar Kupában is nagy céljaink vannak! Küzdünk tovább a Győr elleni pontokért! Ami engem illet, úgy készülök, hogy a bajnoki döntőn már segíthessem a csapatot."